Fabrika çalışanından şok sözler: 'Siz her şeyi görmeyin duymayın' dediler

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamalardan sonra 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın davasında konuşan bir işçi, “Sanık Hasan Ali V. bize 'Siz her şeyi görmeyin, duymayın' dedi. Ben korkuyordum" diyerek isyan etti.

GÜNDEM 17.03.2021, 09:59 18.03.2021, 10:42
Fabrika çalışanından şok sözler: 'Siz her şeyi görmeyin duymayın' dediler

Sakarya’da havai fişek fabrikasında meydana gelen ve ardından birçok kurumun havai fişek kullanımını yasaklanmasına neden olan olayda yeni bir gelişme yaşandı. İlgili olayla alakalı açılan davanın ikinci duruşmasının ikinci günü mahkeme heyeti tarafından müştekiler dinlendi. 

Fabrikanın 'muska' diye tabir edilen ürünlerin bulunduğu bölümde bir patlama olacağını söylediklerini ifade eden Müşteki Kezban Y. ise, "Ama bizi hiç dinlemediler. Sanık Hasan Ali V.ise, 'Siz her şeyi görmeyin, duymayın' dedi. Ben korkuyordum" açıklamasında bulundu.

Şikâyetçi oldular

Fabrika çalışanları ve fabrikada yaşanan patlamada hayatlarını kaybedenlerin yakınlarından bir kaçı bütün sanıklardan şikâyetçi olduklarını ifade etti.
 

‘Üretimde baskı uygulandılar’

Fabrikadaki patlama sonrası 7 kişi hayatını kaybetmiş 128 kişi de yaralanmıştı. İşçiler, mahkeme heyetine sundukları açıklamalarında, üretim konusunda kendilerine baskı uygulandığını ve molaya çıkartılmadıklarını vurguladılar.

‘Söylememize rağmen önlem alınmadı’

‘Muska’ bölümünde çalıştığını ifade eden fabrika işçisi F.G. uyardıkları halde önlem alınmadığını söyleyerek, “Son 10 gündür çok mutsuzdum, korkuyorduk” açıklamasında bulundu.

‘5 metre ileriye uçtum’

Patlama sırasında fabrikanın ‘muska’ bölümün çalıştığını söyleyen işçi F.G., patlamanın etkisiyle 5 metre uçtuğunu vurgulayarak, “Birdenbire patlama oldu. Nasıl dışarı çıktım hatırlamıyorum. Psikolojim bozuldu” diye konuştu.

‘Böyle bir ölümü hiç kimse hak etmedi’

Elim patlamada hayatını kaybeden fabrika işçisi Erhan A.’nın eşi N.A., “Hepsinden şikâyetçiyim benim canımı benden aldılar. Böyle bir ölümü eşim dâhil hiç kimse hak etmedi” dedi.

Duruşmaya ara verildi

Mahkeme heyeti fabrikada çalışan işçilerden bir kaçının beyanlarını dinledi, ardından da diğer müştekilerin açıklamalarını da dinlemek için duruşmaya 1 gün süreyle ara verdi. 


 

Yorumlar (0)