Eylem hazırlığındaki DEAŞ'çılar yakalandı

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin etkisiz hâle getirilmesinin ardından İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığı yapan DEAŞ üyesi 3 zanlı yakalandı.

GÜNDEM 29.10.2019, 12:39
Eylem hazırlığındaki DEAŞ'çılar yakalandı

Terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de 4 saat süren ve 8 helikopter desteğiyle ABD özel harekatçıları tarafından etkisiz hâle getirildiğinin iddia edilmesi sonrası, İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında oldukları tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyesi 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de öldrürüldüğünün iddia edilmesi sonrası DEAŞ üyesi H.U, B.Ç. ve R.K'nin sansasyonel eylem arayışı içerisine girdiğini ve lojistik sağlayacak şahıslarla irtibata geçtiğini tespit etti.

Zanlıları teknik ve fiziki takibe alan terörle mücadele ekipleri, şüphelilerin geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı araca sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ettiği ve buradan ayrıldıklarını belirledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacakları belirlenen zanlılar, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.

Tüm bu adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme bulundu.

Terör örgütü DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)