Evlat nöbetindeki aileler HDP’nin basın açıklamasına izin vermedi

HDP İzmir il binası önünde evlat nöbetine devam eden aileler için kurulan çadıra tepki göstermek için basın açıklaması yapmak isteyen parti yöneticileri, evlat nöbetindeki ailelerin tepkisiyle karşılaştı.

GÜNDEM 28.04.2021, 17:59 29.04.2021, 11:15
Evlat nöbetindeki aileler HDP’nin basın açıklamasına izin vermedi

Diyarbakır'da başlatılan evlat nöbetinden cesaretle HDP’nin İzmir il binası önünde başlatılan evlat nöbeti bugünde devam etti.

HDP’li yöneticilere geçit verilmedi

HDP İzmir il binası önünde çadır kurarak evlatlarını HDP’den ve terör örgütünden geri isteyen acılı aileler hafta içi nöbetlerini bugünde sürdürdü.

HDP İzmir İl Başkanlığı yöneticileri ise parti binası önüne kurulan çadırın yerinden kaldırılması isteğiyle gün içinde bir basın açıklaması yapmak istedi. Parti binası önünde Polis tarafından geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alınınca bu duruma tepki gösteren grup önce basın açıklamasını yapmak istemedi. Daha sonra ise sloganlar atarak basın açıklaması yapmak isteyen HDP parti yöneticilerine evlat nöbetindeki baba Mehmet Laçin tepki geldi. Laçin, HDP'lilerin attıkları sloganlarına karşı, "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir" şeklinde karşılık verdi.

"Kartopu gibi büyüyecek ve sonunda onların kafasına devrileceğiz"

HDP'li yöneticilere tepkisini dile getiren acılı baba Mehmet Laçin, "Evlat nöbeti tutanları kast ederek onlar küçük bir kar tanesi; eriyip gidecekler diyorlar. Ama bilmiyorlar ki kartopu olup büyüyeceğiz ve zamanı gelince de onların kafasına devrileceğiz. Bziler kararlıyız ve evlatlarımızı alana dek buradan ayrılmayacağız. Benim kızım HDP ve PKK tarafından kaçırılmadıysa buradan kalkıp gideceğim. Gelsinler benimle diyalog kursunlar. Ben kızımı bunların kaçırdığına dair ispata hazırım” dedi.

Yorumlar (0)