Evlat nöbeti 1355’ncı gününde: Kim için ölüyorsunuz?

Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlatlarının gelmesini bekleyen ailelerin nöbeti devam ediyor. Çocuklarına “geri dönün” çağrısında bulunan aileler, eylemlerinin evlatları gelene kadar süreceği mesajını verdi.

GÜNDEM 19.05.2023, 11:23 20.05.2023, 09:10
Evlat nöbeti 1355’ncı gününde: Kim için ölüyorsunuz?

Terör yapılanması PKK tarafından çocuklarının dağa götürüldüğünü ifade eden aileler, Diyarbakır’da yer alan HDP İl Binası önündeki eylemlerine devam ediyor. Eylül 2019 günü birçok kentten bölgeye gelen aileler oturma eylemini başlatmıştı. Eylem 1355'inci gününde de kararlılıkla sürüyor.

“Seni almadan buradan gitmeyeceğiz”

Dağa götürülen Gülcan Biçer’ in babası Necmettin Biçer, kızı geri dönene kadar eylemi sürdüreceğini ifade ederek, “Ya öl ya da öldür. Sizler Kim için ölüyorsunuz? Kim için öldürüyorsunuz? Bu ülke, bu devlet hepimizindir. Birçok kişinin kanı bu ülke adına dökülmüş. Ben buradan kızıma çağrıda bulunmak istiyorum. Gülcan, eğer beni görüyorsan, duyuyorsan annen ve ben 4 senedir seni bekliyoruz. Gözümü yolda. Seni almadan buradan gitmeyeceğiz. Yanlış yoldasın. Daha zaman varken gel ve güvenlik güçlerine teslim ol” dedi.

“Hep burada olacağım”

Dört senedir HDP önünde evlat nöbeti tutan anne Bedriye Uslu ise şu ifadelerde bulundu: "Evladım Mahmut adına her gün buraya geliyorum. Mahmut’um yanıma gelene kadar nöbetimi sürdüreceğim. Burada ayrılmıyorum. O gitti, benim dünyam başıma yıkıldı. HDP'lilerden rabbim sorsun. Bizim evlatlarımızı bizden ayırdılar. Kaçırdılar ve dağda taşa mahkûm bıraktılar."

Yorumlar (0)