Etek boyu ölçen hakim yeniden göreve başladı!

Bir kadın avukatın "etek boyunun" fotoğraflanmasını talep eden ve bu olayın ardından avukatlar tarafından duruşma salonunda tepki gören Hâkim Mehmet Yoylu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından haziran ayında açığa alınmıştı. Yoylu'nun 5 ay sonra göreve döndüğü belirtildi.

GÜNDEM 17.11.2019, 11:08
Etek boyu ölçen hakim yeniden göreve başladı!

Duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulup tutanak düzenleten Hâkim Mehmet Yoylu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınmıştı. Yoylu, 5 ay sonra göreve döndü.

Yoylu’nun yeniden HSK kararıyla 24 Ekim günü görevine iade edildiği öğrenildi. HSK kararında, “Soruşturmaya konu eylemlerin göreve devama engel teşkil etmediği anlaşıldığından tedbiren görevden uzaklaştırma kararının kaldırılmasına" ifadesine yer verildi.

Hâkim Mehmet Yoylu’nun soruşturmanın selameti bakımından Gebze Hakimi olarak görevlendirilmesi kararı alındı. 

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde 29 Mayıs günü görülen bir dava sırasında hâkim ile davacı avukatın arasında "etek boyu" krizi yaşanmıştı. Hâkim Mehmet Yoylu, avukat Tuğçe Çetin'in söz alıp ayağa kalktığı sırada "etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı" olduğunu belirtmişti.

Hâkim Yoylu'nun etek hakkındaki fikirlerini almak istediği mahkeme salonunda bulunan iki avukat, Tuğçe Çetin'in yanında yer almıştı. Yoylu, etek boyunun fotoğraflanmasını istemiş ancak Tuğçe Çetin izin vermemişti.  Bunun üzerine hâkim, etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu tutanağa yazdırmış ve İstanbul Barosu’ndan gereğinin yapılmasını istemişti. 

Duruşma tutanağının sosyal medyada yayılmasının ardından bir grup avukat, duruşma salonuna girmiş ve hâkim Yoylu’yu alkışlayarak protesto etmişti. Avukat Tuğçe Çetin de aynı kıyafetle olayı protesto etmişti. Bu olayların ardından hakkında soruşturma başlatılan hâkim Mehmet Yoylu açığa alınmıştı. 

Yorumlar (0)