Esed'in "Bize katılın" davetine YPG'den yanıt geldi!

Ana omurgasını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Beşşar Esed'in "Bize katılın" çağrısını kabul etmedi. SDG, güçlerin birleştirilmesi için özel statü ve orduda yeniden yapılanma taleplerinde bulundu.

GÜNDEM 31.10.2019, 09:59
Esed'in "Bize katılın" davetine YPG'den yanıt geldi!

Suriye'de omurgasını terör örgütü YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Beşşar Esed'in "Suriye ordusuna katılın" çağrısını kabul etmedi. 

SDG tarafından yapılan açıklamada, "safların birleştirilmesinin SDG’nin özel statü ve yapısını koruyacak ve tanıyacak bir siyasi anlaşmaya bağlı olduğu" belirtildi. Açıklamada, "Bu tür bir adımın Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması için sağlam bir mekanizma gerektirdiği vurgulandı. 

Ne olmuştu?

Suriye Savunma Bakanlığı, orduya katılmak isteyenler için gerekli düzenlemelerin yapılacağını, bugüne kadar zorunlu askerlikten kaçmış olanların ve yetkililer tarafından aranmakta olanların da bu düzenlemelerden faydalanabileceğini bildirmişti. 

Bakanlığın, terör örgütü YPG'nin ana çatısını oluşturduğu SDG'yi işaret eden açıklamasında, "Suriye toprağını tehdit eden Türk saldırganlığına karşı" ortak direniş ifadeleri kullanılmıştı. 

Yorumlar (0)