EBRD'den BIST hamlesi!

TVF (Türkiye Varlık Fonu) Genel Müdürü Zafer Sönmez, EBRD’nin (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), Borsa İstanbul’daki (BIST) yüzde 10’luk hisselerinin tamamını satın almak istediklerini söyledi.

EKONOMİ 31.10.2019, 10:00 31.10.2019, 11:49
EBRD'den BIST hamlesi!

EBRD’nin (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ana yatırım alanlarına kaynak sağlamak amacıyla Borsa İstanbul’daki (BIST) hisselerini satma arzusunu Mart 2018 tarihinde ilettiğini, sürecin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla sözleşmenin geçici olarak uzatıldığını anımsatan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, “EBRD, ana sözleşmesi açısından devlet şirketlerine yatırım yapmamaktadır. Borsa İstanbul’un 12 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen son genel kurulunda Türkiye Varlık Fonu hisselerinin yüzde 51’in altına düşmeyeceği kararının verilmesi, EBRD’nin çıkışı gündemine almasında etkili olmuştur” dedi.

Borsa İstanbul'u (BIST) bölgesel lider haline getirme hedefi

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, “Türkiye Varlık Fonu olarak potansiyeline ve geleceğine inandığımız çok değerli bir kurum olan Borsa İstanbul’daki payımızı daha da artırmayı, Borsa İstanbul İstanbul’u İstanbul Finans Merkezi stratejimiz kapsamında bölgesel bir lider haline getirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, “Önümüzdeki iki yılda hazırlıklarımızı tamamlayarak ve kurumsal yönetim ilkelerini güçlendirerek Borsa İstanbul’un halka arz sürecini başarılı bir şekilde yönetmeyi planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)