Erzurum'daki taşlı saldırıyla ilgili gözaltılar devam ediyor

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki konuşması sırasında yapılan taşlı saldırıya ilişkin kamera kayıtlarını izleyen ekipler, 9 kişiyi daha gözaltına aldı.

GÜNDEM 09.05.2023, 17:40 Hakan Öksüz
Erzurum'daki taşlı saldırıyla ilgili gözaltılar devam ediyor

7 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşma yaptığı sırada bir grup tarafından yapılan taşlı saldırı, tepkilere yol açtı. Alanda bulunan birçok vatandaşın yaralandığı olaya ilişkin tahkikat başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı, olaya karıştığı tespit edilen bir uzman çavuşun sözleşmesinin feshedildiğini duyurdu.

Ekipler, kamera kayıtlarından şüphelilere ulaşıyor

Erzurum'daki "Halk Buluşması" esnasında yaşanan gerilime dair gözaltılar devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştiriliyor. Kamera kayıtlarını izleyen ekipler, olaya karışan kişileri gözaltına alıyor.

Gözaltına alınan 15 kişi salıverilmişti

Edinilen bilgilere göre kamera kayıtlarından 9 şüpheliye daha ulaşan ekipler, bu kişileri gözaltına aldı. Yakalanarak adliyeye sevk edilen 15 kişiden 14'ü dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 1 kişi ise savcılıkta ifade verdikten sonra salıverilişti.

Yorumlar (0)