Ersin Tatar, KKTC'de ağırlanan depremzede sayısını açıkladı

Gaziantep İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kaç depremzedeyi KKTC'de ağırladıklarını açıkladı. Tatar, "Mütevazi olanaklarımız ölçüsünde yardımlarımıza devam edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 01.03.2023, 16:32 Hakan Öksüz
Ersin Tatar, KKTC'de ağırlanan depremzede sayısını açıkladı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep İl Afet ve Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarına konuşan Tatar, 6 Şubat'tan bu yana acıyı Türk milletiyle beraber hissettiklerini söyledi. Bu acının kolay kolay unutulmayacağının altını çizen Tatar, "6 Şubat'tan öncesi ve sonrası olarak düşünmek gerekir. Artık böyle bir gerçeklik var." ifadelerini kullandı.

KKTC'den gelerek Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'a yerleşen pek çok kişinin hayatını kaybettiğine değinen Ersin Tatar, "35 yavrumuz, bir otelin enkazında şehit oldu. 24'ü voleybol takımından genç kızlarımızdı." dedi.

"Yaklaşık 5 bin depremzedeyi KKTC'de ağırlıyoruz"

Depremin yaralarının sarılabilmesi için KKTC olarak ellerini taşı altına koyduklarını kaydeden Tatar, "Geleceğe umutla bakabilmek adına yaraların acilen sarılması önem arz ediyor. Türk halkı, bu yükü kaldıracak güçtedir. Yaklaşık 5 bin depremzedeyi KKTC'de ağırlıyoruz. Mütevazi olanaklarımız ölçüsünde yardımlarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)