Erdoğan’dan Malazgirt'te yerel seçim çağrısı: Şehirlerimizi bize yakışmaz hale getirenlerden geri alalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programı kapsamında konuşma yaptı. Konuşmasında yerel seçim vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı başlangıçlar tarihin akışını değiştirir, bizlerde de Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına böyle bir başlangıç ile girmek istiyoruz. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde şehirlerimizi bize yakışmaz bir hale getirenlerden geri alalım" çağrısında bulundu.

GÜNDEM 26.08.2023, 11:33 26.08.2023, 13:12
Erdoğan’dan Malazgirt'te yerel seçim çağrısı: Şehirlerimizi bize yakışmaz hale getirenlerden geri alalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş’ta Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şu şekilde;

‘‘Anadolu'yu bize vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla, rahmetle yad ediyorum. Şu hakikat asla unutulmamalıdır, Malazgirt sıradan bir savaş ya da sıradan bir zafer asla değildir.

Malazgirt, siyasi hükümranlığımızın Anadolu'daki kapılarını bizlere açmıştır. Malazgirt Zaferi bizim Anadolu’daki siyasi hükümdarlığımızdır. Güçlü direnişin bu topraklarda bulunduğunu görüyoruz. Bizim birlik ve beraberliğimize sürekli saldırmasının de sebebi budur. Sanmayın ki bu kişilerin derdi Türk, Kürt, Arap’tır. Bunların derdi refah ya da eşitlik de değildir. Bunlar ulaşmayı bir türlü başaramadıkları söz konusu hedef için herkesi kullanırlar. Şimdi bu topraklardan verdiğimiz bu görüntü var ya, bu mesaj onların tüm hevesleri kursaklarında bırakıyor. Bu meydandan tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan, mesajı yükseliyor.

Malazgirt'ten yerel seçim çağrısı

İrili ufaklı çok sayıda beyliği ile hep aynı vatan davasının arkasından gittik ve gitmeye devam ediyoruz. İkinci bin yılın başında da aynı heyecan ile buradayız. 31 Mart tarihine hazır mıyız? Şehirlerimizi maalesef bize yakışmaz bir hale getirenlerin ellerinden geri almaya hazır mıyız? Bugün burada arkasında çok büyük mücadelelerin ve emeklerin olduğu bir vizyondan söz ediyoruz. Hizmet ve eserlerimizle Cumhuriyetimizin kazanımlarını güçlendirdik.

Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne geçemeyecekler!

Birilerinin devamlı karamsarlık yaymaya çalışmasına sizler bakmayın. Onlar Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne asla geçilemeyecekler. Her fırsatta biz ne diyoruz? Bir olacağız, kardeş olacağız, diri olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Mankurtlara rağmen bizler bunu başaracağız.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yeniden kucaklaşmak ve dileği ile sizleri Allah'a emanet ediyorum.’’

Yorumlar (0)