Erdoğan’dan “anayasa değişikliği” vurgusu: “Önlem almazsak büyür”

İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'nda anayasa değişikliğine dikkat çeken Erdoğan, aile kurumuna ve nasihatlerin değerine vurgu yaptı. Erdoğan, "Şu an önlemleri almazsak, daha büyük sorunlar yaşayacağız" diye konuştu.

GÜNDEM 31.10.2022, 16:55 01.11.2022, 16:24
Erdoğan’dan “anayasa değişikliği” vurgusu: “Önlem almazsak büyür”

İlçe Müftüleri İstişare Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. Erdoğan, toplantının 81 kentte vazife başında olan müftüler arasında iş birliğinin ve dayanışmanın artmasına imkân sağlayacağını vurguladı.

“Aile müessesine sahip çıkacağız”

Aile müessesesine sahip çıkmanın önemine işaret eden Erdoğan, "Anayasa değişikliği için oluşturmuş olduğumuz teklifimizi bu noktada atılmış büyük bir adım şeklinde görüyorum. Başörtüsü konusuna anayasal güvence getirilirken, sapkın akımlarca risk altında olan aile müessesesine de sahip çıkmayı planlıyoruz." dedi.

Müftülere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her cuma bu konuyu işlemeniz, düşünüyorum ki bizler adına vazgeçilmez bir vazifedir. Zira milyonlarca kişi sizleri dinliyor. Sizler tarafından onlara verilen sohbetler, özellikle aile kurumumuzu kuvvetlendirmek için en önemli nasihat mekanizmasıdır. Güçlü aile, güçlü milleti ortaya çıkarır." ifadelerini kullandı.

“Sapkınlıkların karşısında duracağız”

Güçlü ailelerin oluşturulduğunda milletinde güçleneceğini aktaran Erdoğan, “Bugün duydum. Örneğin, Meksika'da bu sapkın süreç tamamıyla yasal bir zemine oturtulmuş. Ülkemizde de söz konusu çalışmayı getirmek isteyenler var. Ancak bu çalışmalara karşı sonuna kadar bizler dimdik şekilde duracağız. TBMM'de bulunan feraset, vicdan ve akıl sahibi bütün milletvekillerimizin de güçlü yardımıyla bu hedefimize gideceğimizi düşünüyorum." diye ekledi.

İnsanlığın maddi açıdan birçok yetkinliğe ulaşmış olduğunu ancak manevi alanda irtifa ve zemin kaybettiğini ifade eden Erdoğan, "Hiçbir mümin, başkası için ‘banane’ diyemez. Hiçbir Müslüman, dünya üzerinde yapılan kötülüklere ve zulme kayıtsız kalmamalıdır. İyiliği yaymak ve kötülüğü tamamen ortadan kaldırmak, Müslüman ve insan olmanın bizlere yüklediği vazifedir. Bundan dolayı her mümin, kalbiyle, diliyle ve eliyle kararlı bir biçimde kötülükle mücadele vermek suretiyle bu durumdan mükelleftir. Maddi refah içerisinde olan batılı ülkeler, kadına şiddet, alkol ve uyuşturucunun en fazla görüldüğü ülkeler içerisinde. Bu ülkeler, uyuşturucu hususunu çözemediler. Bu nedenle bu konuyu serbest bırakma çözümüne gittiler.” dedi.

"Peygamberimizin tavsiyeleri ve dinimizin emirleriyle uygulanmalı”

Harekete geçilmezse daha beter sorunlar yaşanacağına işaret eden Erdoğan, “Çarpık ilişkiler, ahlaksızlık ve sapıklık gençlerimize özendirilmektedir. Hayret eşiğimizi gün geçtikçe daha yukarı götüren skandal materyalist düşünlerin açtığı yaralar bizlere göstermektedir. Eğer, şimdiden eyleme geçmez ve tedbir almazsak, ileri dönemlerde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmamız büyük bir ihtimaldir. Etrafımızdan başlayarak merhametin, adaletin ve iyinin hakimiyet sağlaması adına çalışmak durumundayız. Bunların hepsini de peygamberimizin tavsiyeleri ve dinimizin emirleriyle uygulamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)