Erdoğan: Yunanistan rahat durmazsa vururuz

Erdoğan, "Ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın göreve başlaması çok uzun sürmeyecek. Selçuk Bayraktar'ın ifadesine göre, herhalde bir ay içinde Kızılelma'yı uçurma ihtimali var. Çok da harika bir eser olacak. Gerçekten de Kızılelma'yı yakalayacağız. Artık füzelerimizi de yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunanistan'ı ürkütüyor. 'Tayfun.' diyorsun, Yunanistan ürküyor, 'Başkent Atina'yı vurur.' diyor. Vuracak tabii. Eğer sen yerinde durmazsan, sen ABD'den adalara, buradan, şuradan bir şey almaya çabalarsan Türkiye gibi bir ülke tabii ki armut toplamayacak, bir şeyler yapması gerekir." dedi.

GÜNDEM 11.12.2022, 22:10
Erdoğan: Yunanistan rahat durmazsa vururuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Gençlik Buluşması'nda konuştu.



"Yoldaşımız sizlersiniz"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Girdiğimiz riskler, döktüğümüz terler, verdiğimiz emekler boşa gitmedi, kazanan yine bizler olduk. Bugün sizlerle buluşmamıza vesile olan çok büyük projelerimizi, gelecek için kurduğumuz çok büyük düşleri, geçmişte ödediğimiz tüm o bedellere borçluyuz. Sizlere olan güven yardımıyla 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu böylesine kararlı ve güvenli bir şekilde dile getirebiliyoruz. 'Türkiye Yüzyılı'ndaki yoldaşımız sizlersiniz. 



"208 üniversitemiz var"

Göreve geldiğimiz 76 üniversiteyle başladık, an itibarıyla 208 üniversitemiz var. Fakat kim derdi ki Muş, Iğdır ve Ağrı'da üniversite olacak da Muşlu, Iğdırlı, Ağrılı Ahmet, Mehmet, buradan kalkıp megakent İstanbul'a gitmeyecek, başkent Ankara'ya gitmeyecek, burada kendi şehrinde üniversitede okuyacak. İlerleyen süreçte de gençliğimizi çok daha yoğun bir şekilde teknolojik, teknik alanda da yetiştirerek geleceğe hazırlıyor olacağız.



"Biz de millete gideriz"

Başörtüsüne yönelik olarak Anayasa değişikliği teklifi için ihtiyaç olursa, gerekirse dedik ki biz bu işi referanduma da götürürüz. Bununla ne demek istiyoruz? Vatandaşa gidelim. Vatandaş nihai kararı verecek olandır. 'Egemenlik kayıtsız koşulsuz milletindir.' demiyor muyuz? Diyoruz. Eğer, bunlar Meclis'te bu işi çözmezlerse çözüm yeri neresidir? Millet, biz de millete gideriz. Çünkü Türkiye'de artık başı örtülü, başı açık diye bir problem olmaması gerekiyor. Dileğim odur ki Meclis'te beklenen sayıyı da almak suretiyle yolumuza devam ederiz.



"Yunanistan ürküyor"

Ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın göreve başlaması çok uzun sürmeyecek. Selçuk Bayraktar'ın ifadesine göre, herhalde bir ay içinde Kızılelma'yı uçurma ihtimali var. Çok da harika bir eser olacak. Gerçekten de Kızılelma'yı yakalayacağız. Artık füzelerimizi de yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunanistan'ı ürkütüyor. 'Tayfun.' diyorsun, Yunanistan ürküyor, 'Başkent Atina'yı vurur.' diyor. Vuracak tabii. Eğer sen yerinde durmazsan, sen ABD'den adalara, buradan, şuradan bir şey almaya çabalarsan Türkiye gibi bir ülke tabii ki armut toplamayacak, bir şeyler yapması gerekir. 



"Yurt dışına muhtaç kalmayacağız"

Sakarya'da 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi çıkarıyoruz. Raman'da da süreç art arda geliyor. Bunlar bizi yurt dışına muhtaç kalmaktan kurtaracak.



"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

ABD tarafından 5 bin kadar tırla Suriye'nin kuzeyine mühimmat, silah gönderiliyor. Bunu defalarca kez kendilerine söylememe karşın hiç umurlarında bile değil. 'Kusura bakmayın, Türkiye olarak NATO'da sizinle birlikteyiz, birlikte olmamıza karşın siz, bize bu yanlışları yapıyorsunuz ve PKK terör örgütünün safında yer alıyorsunuz.' dedik. Öyleyse biz de kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunun başka çaresi yok."

Yorumlar (0)