Erdoğan yarın Katar'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Katar'a gidiyor.

GÜNDEM 01.07.2020, 17:35 01.07.2020, 17:36
Erdoğan yarın Katar'a gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından ilk yurt dışı ziyaretini yapacak.

İlk koronavirüs vakası Türkiye'de tespit edilmeden önce 9 Mart günü Belçika'da olan Erdoğan, yarın sürpriz bir ziyarette bulunacak.

Erdoğan'ın yarın Katar'a gideceği öğrenildi. 

Katar'ın başkenti Doha'ya 25 Kasım 2019 günü giden Erdoğan, Katar Emiri ile bölgesel konuları ve ikili ilişkileri değerlendirdiklerini ifade etmişti. 

Erdoğan, Katar'da bir ortak bildiri ve yedi anlaşmaya imza attıklarını aktararak, Katar ile Türkiye arasında kuvvetli ekonomik, siyasi ve stratejik ilişkilerin bulunduğunu kaydetmişti. 

Katar'ın 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin de sıkıntılı günlerinde Katar'ın yanında olduğunu belirtmişti.

Erdoğan, Türkiye'nin ablukaya karşı tutumunu net bir şekilde gösterdiğini ve Katar'ın bu süreci kuvvetli bir şekilde atlattığını ifade ederek, ablukanın sonlanması ve Körfez'de istikrar ve barış sürecinin başlaması gerektiğine dikkat çekmişti.

Katar'da yaklaşık 500 Türk firmasının bulunduğunu aktaran Erdoğan, müteahhitlik firmalarının yürüttüğü projelerin toplam maliyetinin yaklaşık 18,5 milyar dolara çıktığını belirtmişti.

Erdoğan, ticaret, enerji, savunma sanayi ve yatırım alanlarında Katar ile ilişkileri kuvvetlendirmek için çalışmaların sürdürüleceğini vurgulamıştı. 

Yorumlar (0)