Erdoğan, Siirt'te 'Demokrasi Konuşmaları' programına katıldı

Siirt’te 'Demokrasi Konuşmaları' programına iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı. Dolardaki yükselişine dair konuşan Erdoğan, “Meselenin faiz olmadığını, meselenin dolar olmadığını anlamak için bir adım geriye gidip, vicdan ve akıl penceresinden fotoğrafa bakmak yeterlidir." dedi.

GÜNDEM 05.12.2021, 21:57 05.12.2021, 22:08
Erdoğan, Siirt'te 'Demokrasi Konuşmaları' programına katıldı

Katar ziyaretinden evvel kente giderek çok sayıda açılış yapan Cumhurbaşkanı, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de yer aldığı programa iştirak etti. Cumhurbaşkanı, söz konusu programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.


“Milletimiz bunların defterini dürecek"

Sözlerine terörle mücadeleyle başlayan Erdoğan, “Az evvel Süleyman Bey bana müjde verdi. Bir mağarada kıstırılan 9 terörist öldürüldü. Onlar kaçacaklar, bizler kovalayacağız. Bunların kökünü kazmadan bize durmak yok. Her ne kadar Bay Kemal PKK'nın Meclis'teki temsilcileriyle el ele olsa da bizler görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Benim vatandaşlarım bunların da defterini dürecek. Ellerinden bir gelse bugün hala ülkemizi yeniden tek parti faşizmine sürükleyecekler. Bunu başaramıyorlar, başaramayacaklar. 1960, 1980, 1997, 2016 darbe ve darbe girişimlerine uzanan bu utanç galerisini aşarak geldiğimiz bu nokta çok kıymetlidir." dedi. 

“Ülkemize karşı oyunlar oynanıyor"

Ekonomiye dair değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı, “Halkımızın bütünlüğünü bozmak uğruna oynanan oyunların gayet farkındayız. Ülkemizin geldiği bu noktayı görmezden gelip, bizi tekrar iç kavgalarımızın bataklığına sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Orta Doğu'nun birçok noktasında denenen oyun bizde de denenmek istendi. Hepsinden anlımızın akıyla çıktık. Şimdi bu mücadeleyi ekonomide de veriyoruz. 2008 yılındaki global ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylemiştim ve öyle de oldu. Meselenin faiz olmadığını, meselenin dolar olmadığını anlamak için bir adım geriye gidip, vicdan ve akıl penceresinden fotoğrafa bakmak yeterlidir. Ekonomik özgürlük ile siyasi özgürlük, madalyonun iki farklı yüzü gibidir. Biri olmadığında ikisi de anlamsızdır. Biz milletimizi nasıl özgürlüklerine kavuşturduysak, ekonomide de istihdam, yatırım, ihracat, büyüme ve üretim merkezli yeni programımızla refaha kavuşturacağız." şeklinde konuştu. 

“Köklerini kazıyacağız"

Diyarbakır annelerinin yaptığı konuşmaların ardından açıklamalarına devam eden Erdoğan, “Bay Kemal, Kandil'i yakacağını söylüyor. Öyle diyor ama Kandil'in üyeleriyle birlikte Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Sen kimi aldatıyorsun?(!) Buradan CHP'li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bu işe karşı dikkatli olmak gerekiyor. İki seneyi aşkın bir zamandır HDP binasının önünde Diyarbakır anneleri nöbet tutuyor. Kaç kez bu annelerin yanına gittin? Çünkü onların böyle bir derdi yok fakat bizim böyle bir derdimiz var. Diyarbakır annelerinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Onlar evlatlarına kavuşacak, bizler mutlu olacağız. Terörün kökünü kazıyacağız." sözlerini sarf etti. 











Yorumlar (0)