Erdoğan: Sağlık söz konusu... Aşı yaptıracağım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "sağlığın söz konusu olduğuna" dikkat çekerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını yaptıracağını ifade etti.

GÜNDEM 04.12.2020, 15:45 04.12.2020, 18:02
Erdoğan: Sağlık söz konusu... Aşı yaptıracağım!

Türkiye, Çin tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen Sinovac aşısı için 50 milyon dozluk bir anlaşma yaptı. Söz konusu aşıların 20 milyon dozunun 11 Aralık Cuma günü Türkiye'de olacağı belirtildi. 

Cuma namazının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için hem Rusya hem de Çin ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 

"Herhangi bir sıkıntım yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı olma konusunda herhangi bir sıkıntıya sahip olmadığını belirterek, "sağlığın söz konusu olduğuna" dikkat çekti. 

"Örnek olmalıyız"

Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı sağlığını korumak için ne gerekiyorsa yapacağını ifade etti. Türkiye'de vatandaşlara örnek olacağını kaydeden Erdoğan, insanların bu aşılarla yeni tip koronavirüsten (Covid-19) kurtulmalarını umut ettiğini söyledi. 

"Kadir Topbaş'ın durumu kötüleşti"

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yoğun bakım servisinden en kısa süre içerisinde çıkmasını ümit ettiğini belirten Erdoğan, iki hafta önce kendisiyle iletişim kurduğunu, daha sonra sağlık durumunun giderek kötüleştiğini ifade etti.

"Aşı yaptırmak zorunlu değil ama..."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırmanın zorunlu olmadığını ancak insanların bu konuda ikna edilmesi gerektiğini söylemişti. Bakan Koca, Çin tarafından yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşının "inaktif" olduğunu, bu nedenle güvenilir olduğunu ifade etmişti.

"Faz-3'e en erken Çin aşısı geçti"

Koca, "inaktif" aşıların üretiminin çok zor ve fazla maliyetli olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle diğer ülkeler tarafından tercih edilmediğini aktarmıştı. 

Şu ana kadar hiçbir yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının Faz-3 aşamasını tamamlamadığını belirten Koca, Sinovac'ın Faz-3 aşamasına en erken geçen aşı olduğunu söylemişti. Koca, bu aşının daha büyük topluluklara uygulandığını ve herhangi bir yan etkisinin olmadığını belirtmişti.

Yorumlar (0)