Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: Siyaset meydanında karşıma çık

Siirt'te düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜİK'in randevu vermemesi sebebiyle bina önünde açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi ve Kılıçdaroğlu'na, "Siyaset meydanında karşımıza çık" sözleriyle meydan okudu.

GÜNDEM 04.12.2021, 17:33 04.12.2021, 17:43
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: Siyaset meydanında karşıma çık

Siirt'te bugün, bir toplu açılış törenine katılan ve burada gündeme ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun davet edilmediği TÜİK’e gitmeye çalışmasının yanlış olduğunu ifade etti ve tepki gösterdi.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “Devlet kurumları, senin şamar oğlanın değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt’te Şirvan Barajı, Zarova Köprüsü ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile birlikte yapımı biten projelerin açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Burada gündeme ilişkin açıklama yapan Erdoğan, dün TÜİK binasına giden ve İçeri alınmayan, daha sonra kurumun önünde açıklamalar yaparak şikayetçi olan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi ve şunları söyledi:

“Geçtiğimiz gün randevusuz bir şekilde TÜİK'e gitmeye çalıştı. TÜİK de randevu vermedi buna. TÜİK önüne gidip orada şov yapıyor. İnsan biraz utanır. Davet edilmediği yere bir insan gidemez. Devletin kurumları, şamar oğlanın değil. Ciddi kurumlar bunlar, senin gibi ciddiyetsiz olamaz. Ana muhalefetin başında maalesef bir zat var. Bu, Merkez Bankası'ndan randevu talep ediyor. Ona göre Merkez Bankası bağımsız değil ya, Merkez Bankası buna randevu veriyor. Oraya gidip, brifing alarak dışarı çıkıyor ve sonra Merkez Bankası'nın aleyhinde açıklama yapıyor. Hani Merkez Bankası bağımsız değildi? Bak randevu verdiler sana. Ama bunlarda adab, edep yok."

“Kurumlar, yapması gereken açıklamaları zaten yapıyor” 

Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine ilişkin sözlerine değinmeye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne oldu, randevusuz gidip kapıda şov yaptılar. Bay Kemal bak, devlet kurumlarına bundan sonra randevusuz gidilmeyeceğini öğren. Terör örgütleriyle birlikte sen omuz omuza gidebilirsin. Randevusuz da onlara gidebilirsin fakat devlet kurumlarına öyle gidemezsin. Kurumlar, gereken açıklamaları zaten yapıyorlar. Dimdik ayaktayız, siz yeter ki bize bu gücü verin, bu yolda yürümeye devam edelim." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na meydan okudu: ‘Çık karşıma’

Kılıçdaroğlu’na meydan okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Siyaset meydanında karşımıza çık” açıklamasını yaptı ve şunları söyledi: 

“Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum, kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi bırak, siyaset meydanında karşımıza çık. Onun parti içindeki sorunu bizi ilgilendirmez fakat Türkiye’nin çıkarlarına zarar verir ve milletimizin değerlerine saldırırsa bizi karşısında bulur.”

Yorumlar (0)