Erdoğan: Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kapalı Maraş bölgesi ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Batı'nın KKTC'ye adaletsiz yaklaştığını belirten Erdoğan, "Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız." dedi.

GÜNDEM 15.11.2020, 18:22 15.11.2020, 23:43
Erdoğan: Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin kuruluş yılı için gittiği Lefkoşa'nın 46 yılın ardından kısmen açılan Kapalı Maraş bölgesine ziyaret gerçekleştirdi. Maraş'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile basına ortak açıklamalarda bulundu.

"Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maraş ziyareti esnasında basına yaptığı kısa açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerle 37. yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kapalı Maraş bölgesini gördükten sonra, neden iki taraf için de halktan uzak tutulduğunu üzülerek gözlemledim. Sene 1974. Sene 2020. Yıllar yılı burası böyle kalmış. Artık biz diyoruz ki adım atalım. Kişiler, Taşınmaz Mal Komisyonu'na müracaat ederek, buralar sahiplerini bulur ve çözüme kavuşur.

Uluslararası bakış maalesef hiçbir zaman KKTC'yi muhatap almamıştır. Güney tarafı Avrupa Birliği üyesi yapmaları da bunu gösteriyor. KKTC'ye adaletsiz davranılıyor. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Buranın gerçek sahipleri bellidir, şimdi de gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir. Her zaman Ersin Tatar'ın ve KKTC'nin yanındayız."



 


 

Yorumlar (0)