Erdoğan: Kaygıları gideren bir İsveç istiyoruz

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, "İsveç kendi güvenliği için NATO'ya üye olmak istiyor, biz de Türkiye'nin güvenlik kaygılarının ortadan kaldırılmasına destek olan bir İsveç görmek istiyoruz." dedi. Kristersson ise "Türkiye'ye terörle mücadele hususunda vermiş olduğumuz bütün taahhütlere riayet edeceğiz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 08.11.2022, 20:15
Erdoğan: Kaygıları gideren bir İsveç istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İsveç Başbakanı Kristersson ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan: Bu teröristleri topraklarında barındırmamaları lazım

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları, şu şekilde:

"İsveç kendi güvenliği için NATO'ya üye olmak istiyor, biz de Türkiye'nin güvenlik kaygılarının ortadan kaldırılmasına destek olan bir İsveç görmek istiyoruz. PKK/PYD-YPG, DHKP-C ve FETÖ terör örgütlerinin, İsveç'teki demokratik ortamı istismar etmesi kesinlikle engellenmelidir. Üçlü muhtıranın eksiksiz bir şekilde uygulanmasının akabinde İsveç'in NATO'ya üyeliğinin gerçekleşmesi ve ikili ilişkilere müttefiklik boyutunun eklenmesi en samimi dileğimizdir. Birinci derecede NATO'daki müttefiklerimizle dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor, bu teröristleri topraklarında barındırmamaları lazım. Bu teröristler birçok AB (Avrupa Birliği) ülkesinde cirit atıyor. Ülkemizden kaçıp Hollanda'ya, İngiltere'ye, Almanya'ya gidenler var. Bu hususta değerli dostumun beni anlayacağından eminim. Temmuz ayına kadar süre var. Haziran 2023'te seçim söz konusu." 

Kristersson: Bütün taahhütlere riayet edeceğiz

Kristersson'un açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar: 

"İsveç şunu çok iyi bir şekilde anlıyor, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı vermiş olduğu bir savaş söz konusu. Türkiye'ye terörle mücadele hususunda vermiş olduğumuz bütün taahhütlere riayet edeceğiz. Üçlü mutabakat çerçevesinde, özellikle de terörle mücadele mevzuatı hususunda 2022'nin sonunda ve 2023'ün başında çok büyük adımlar atmış olacağız.

İş ilişkilerini de konuştuk. Türkiye ile ikili ilişkilerimizde halihazırda kullanılmayan çok büyük bir potansiyel mevcut. Turizm ve ticaret hususunda çok şey yapabiliriz."

Yorumlar (0)