Erdoğan: Kadıköy’deki o alçaklığın hesabını soracağız

Önceki gün DBP ve HDP’liler tarafından Kadıköy’de gerçekleştirilen terörist başı Öcalan’a destek yürüyüşüne sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kadıköy’deki o alçaklığın hesabını soracağız. Failler, mahkeme önünde bunun bedelini ödeyecek” dedi. 

GÜNDEM 13.06.2022, 14:58
Erdoğan: Kadıköy’deki o alçaklığın hesabını soracağız

Türkiye İhracatçılar Meclisi 29’uncu Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. DBP ve HDP üyeleri tarafından Kadıköy’de düzenlenen yürüyüşün hesabını soracaklarını vurgulayan Erdoğan, arbede esnasında polis yumruk atan DBP’li vekil Salihe Aydeniz’e seslenerek, “Milletvekili olarak dokunulmazlık sahibi olmanız, polislerimize saldırma ve hakaret etme özgürlüğünü size vermez. Kadıköy’deki o alçaklığın hesabını soracağız. Failler, mahkeme önünde bunun bedelini ödeyecek” şeklinde konuştu. 

“Bunun adı tam anlamıyla kanı bozukluktur”

70 kişinin gözaltına alındığı yürüyüşü ‘kalleşlik’ olarak yorumlayan Erdoğan, “Terör örgütünün siyasi maşaları ile her alanda mücadelemiz sürüyor. Hukuk çerçevesi içerisinde bunlara meydanı boş bırakmayacağız. 4 evladımızın şehit düştüğü günde, terör örgütünün ve onların siyasi uzantılarının Kadıköy’de emniyet güçlerimize saldırmaları provokasyon öte büyük bir kalleşliktir. Bunun adı tam anlamıyla kanı bozukluktur” ifadelerini kullandı. 

“1 senelik ihracat rakamımız 243 milyar dolar”

Genel kurulda yaptığı konuşmada ekonomiye dair de görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhracat rakamlarımız ortada. Geçen sene bu alanda 225 milyar doları aşmışız. Mayıs ayı verilerine baktığımızda ise 1 senelik ihracat rakamımızı 243 milyar dolar olarak görüyoruz. Bu oranı daha da geliştireceğiz. Her ay biraz daha yukarı taşımaya devam ediyoruz. Pandemi ile başlayıp güvenlik krizi ile devam eden küresel ekonomik krizde böylesine büyük başarılar, hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu rakamları daha da geliştirmek için üzerimizde büyük bir sorumluluk var, bunu da başaracağız” dedi. 

“Üretime ne kadar önem verdiğimizin en somut örneği TOGG’dur”

Yerli ve milli otomobil TOGG ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üretime ne kadar önem verdiğimizin en somut örneği TOGG’dur. Yerli ve milli çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim kimsenin tarzıyla, duruşuyla bir sorunumuz yok. Bizim tek amacımız, Türkiye’nin istihdam rakamlarını, üretim verimliliğini, zenginliğini artırmaktır. Bu konuda adım atan herkese destek veriyoruz. Sizin planınız programınız varsa getirin, diğer sorunları hep birlikte çözeriz” ifadelerini kullandı. 

“İnşallah Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız”

En büyük 10 ekonomi arasına girme konusunda kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “100 bini aşmış olan ihracatçılarımızın hepsini birer gönüllü diplomatik temsilci olarak görüyoruz. Onların çok büyük sorumlulukları var. İnşallah Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Bu hedefimizden asla şaşmadık. Bizim en büyük hayalimiz bu. Hayali olmayan, kendisine bir hedef de belirleyemez. En önemli hedeflerimiz arasında ihracat rakamlarını 500 milyar dolara ulaştırmak vardı. Ülkemize yönelik birçok engellemeye rağmen bun hedefin yarısını gerçekleştirdik. Aylık ortalama ihracatımız 20 milyar dolar düzeyine kadar erişti. Bu rakam ayda 3 milyar doları bile bulmuyordu. Hedeflenen rakamların gerisinde kalsak da en kısa sürede ihracat rakamlarımızı da 2’ye katlamak zorundayız. Bunun için önümüzde bir engel yok” dedi. 

“Dünyanın en büyük ihracat noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz”

Dünya genelinde yaşanan krizlerin tedarik noktalarını yeniden şekillendireceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda en dikkat çeken ülke şüphesiz ki Türkiye’dir. Dünyanın en büyük ihracat noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2022 sonu için 250 milyar dolarlık bir ihracat rakamı belirledik. İnşallah bu rakamı fazlasıyla aşacağız” ifadelerini kullandı. 

“Terör örgütlerinin hayallerini ve hedeflerini tek tek yok ettik”

Suriye’de bu zamana kadar birçok önemli operasyona imza atıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de atılan adımların bugün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Terör örgütlerinin hayallerini ve hedeflerini tek tek yok ettik. Sınır dışında mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bugün herkes daha iyi görüyor. Şu an Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, Pençe-Kilit bölgesinde de teröristlerin sığınaklarını, mağaralarını başlarına geçiriyor. Bu süreçte hayatını kaybeden tüm kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun inşallah” şeklinde konuştu. 

“Temmuz ayındaki yeni enflasyon zamları ile birlikte halkımızı biraz daha rahatlatacağız”

Ekonomiyi rahatlamak için çeşitli enstrümanları hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, “Halkımızda oluşan döviz alışkanlığını kırmak ve Türk lirasına olan cazibeyi artırmak için adımlar atıyoruz. Gerçekçi olmayan sebeplerle ortaya çıkan fahiş fiyatlara karşı çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda tedbirleri hayata geçirmek için yoğun mesai harcıyoruz. Son 20 senede asgari ücret rakamında yüzde 200’e yakın bir artış sağladık. Temmuz ayındaki yeni enflasyon zamları ile birlikte halkımızı biraz daha rahatlatacağız. Enflasyon sorununu en kısa sürede aşacağız. 2023 yılının şubat-mart döneminden itibaren bu sorunu geride bırakmış olacağız. Ukrayna savaşı yaşanmasıydı, hedeflerimizin birçoğuna erişebilirdik. Savaş sebebiyle biz de hedeflerimizi yıl sonuna kadar ertelemek durumunda kaldık” dedi. 

Yorumlar (0)