Bakan Çavuşoğlu Lefkoşa'da: Gerginliği artıran biz değiliz!

Lefkoşa ziyaretinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile çıkan gerilime ilişkin konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "Gerginliği artıran biz değiliz. Her fırsatta bizi uluslararası topluma şikayet ediyorlar. Uluslararası hukuka aykırı adımlar atıyorlar." dedi.

GÜNDEM 13.06.2022, 14:50 14.06.2022, 08:49 Hakan Öksüz
Bakan Çavuşoğlu Lefkoşa'da: Gerginliği artıran biz değiliz!

Lefkoşa'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, son dönemde yaşanan önemli meselelere değindi. Bakan Çavuşoğlu'nun gündeminde Yunanistan ile Türkiye arasında çıkan "Ege gerilimi" vardı.

"Nikos Dendias, sözünü tutmadı"

Bölgede gerginlikten yana tavır alan bir ülke olmadıklarına değinen Çavuşoğlu, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı adımlar attığını söyledi. 

Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ankara'da yaptığımız basın toplantısından önce bir şey demişti. 'Ben olumlu konuşacağım, sizden de bunu bekliyorum.' şeklinde bir ifade kullanmıştı. Buna rağmen basın toplantısında son derece olumsuz açıklamalar yaptı." dedi.

"Her fırsatta bizi uluslararası topluma şikayet ediyorlar"

Olumsuz yaklaşım sergileyen tarafın Yunanistan olduğunu söyleyen Dendias, komşu Yunanistan'ın, bölgedeki tansiyonu yükseltme çabası içine girdiğini belirtti. 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in hem ABD'de hem de AB'de Türkiye aleyhine açıklamalar yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Açıkçası bizi övmelerini beklemiyoruz. İki ülke arasındaki sorunlar, sadece müzakere masasında çözülebilir. Yunanistan, her fırsatta uluslararası topluma bizi şikayet ediyor ve ağlıyor. Önemli olan Yunan halkının bizim hakkımızda ne düşündüğüdür." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)