Erdoğan'ın diplomasi trafiği başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşlarının davetine icabet etmek üzere 17-20 Ekim tarihlerinde Nijerya, Angola ve Togo'ya gidecek.

GÜNDEM 16.10.2021, 22:28 17.10.2021, 17:38
Erdoğan'ın diplomasi trafiği başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Erdoğan'ın Angola'ya yapacağı ziyaretin, ülkemizden bu ülkeye cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olduğu öğrenildi.

Angolalı mevkidaşı Joao Lourenço'nun geçtiğimiz 27-28 Temmuz tarihlerinde ülkemize yaptığı ziyaretle ivme elde edilen ekonomik ve siyasi ilişkilerin, bu önemli ziyaretle daha ileri bir noktaya taşınacağı kaydedildi.

Togo'ya yapılacak olan ziyaretin de yine ülkemizden bu ülkeye bu düzeyde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olması sebebiyle tarihi niteliği olduğu ifade edilen açıklamada, Lome'de yapılacak görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin kapsamlı bir şekilde ele alınacağı bildirildi.

Meclis'e hitap edecek

Söz konusu açıklamada, Erdoğan'ın Afrika turundaki son durağında kuvvetli ve köklü ilişkilere sahip olunan Nijerya'yı ziyarette bulunacağı, Abuja'da gerçekleştirilecek olan resmi temaslarda halihazırdaki iş birliğinin derinleştirilmesi adına atılabilecek adımların üzerinde durulacağı belirtildi. 

Ziyaretlerin, ikili ilişkilere ek olarak uluslararası ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunmalarına da olanak tanıyacağı kaydedildi.

Erdoğan'ın, Angola'yı ziyaretleri esnasında Meclis'te hitapta bulunacağı belirtilen açıklamada, Nijerya ve Angola'da ziyaretler marjında gerçekleştirilecek iş forumlarında iş insanlarıyla buluşmasının da öngörüldüğü eklendi.

Yorumlar (0)