Burdur'da kenevir hasadı heyecanı

Burdur'da 17 dekar büyüklüğündeki alanda yetiştirilen endüstriyel amaçlı kenevirin hasadı kent protokolünün katılımıyla yapıldı.

TARIM 16.10.2021, 23:17 17.10.2021, 17:33
Burdur'da kenevir hasadı heyecanı

Kenevir ekimine müsaade edilen 20 kent arasında yer alan Burdur'a bağlı Gölhisar ilçesindeki arazide hasat merasiminde konuşma yapan Vali Ali Arslantaş, bunun sanayi sektöründe kullanılan endüstriyel bir tarım ürünü olduğunu dile getirdi.

Söz konusu ürünün Ar-Ge çalışmaları için her daim üreticinin yanında yer alacaklarını kaydeden Arslantaş, "İlaç, giyim, otomotiv ve kozmetik sektörü gibi pek çok alanda kullanılmakta olan endüstriyel kenevir, şehrimizin önünü açmamıza vesile olacak. Sayın Erdoğan'ın kenevir ekimine müsaade etmesinden dolayı sektörün daha da gelişeceği kanaatindeyim. Hasadımız kentimize, ilçemize ve Türkiye'ye hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

"Yeşil altın"

Kenevir yetiştiren firmanın yöneticilerinden Fatih Oral da bahse konu ürünün tarımda ilerleyen yılların 'yeşil altını' olacağını belirtti.

Kentte kenevirin endüstriyel yatırımı ve yaygınlaştırılması adına Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Oral, hasadın bereketli olmasını temenni etti.

Traktörle ilk hasadın gerçekleştirildiği törene, protokol mensuplarının yanı sıra Yozgat ve Çorum'daki üniversitelerin rektörleri Ahmet Karadağ ve Ali Osman Öztürk de iştirak etti. 




 

Yorumlar (0)