İmamoğlu Diyarbakır'da

İmamoğlu, Diyarbakır'daki esnafı ziyarette bulundu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu, sergi gezdi.

SİYASET 16.10.2021, 23:38
İmamoğlu Diyarbakır'da

Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte kara yolu üzerinden Elazığ'dan Diyarbakır'a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkeze bağlı Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Caddesi üzerinde esnaf ziyaretinde bulundu, yurttaşlarla sohbet etti.

Ardından otele geçiş yapan İmamoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya iştirak etti.

"Türkiye'nin yüzde 80'i mutsuz"

Toplantıdan evvel bir basın mensubunun "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" yönündeki sorusu üzerine İmamoğlu, şöyle yanıt verdi:

"Seçime gidilen süreçte bunlar konuşulabilir, tartışılabilir fakat şunu dile getireyim, bugün itibarıyla ülkemiz en üst düzeyde ittifak ruhuyla günün sonunda en doğru olan kararı verecektir. Bugün bence, Türkiye'nin en az yüzde 75'lik kesiminin mutsuz olduğu açıktır. Ekonomik anlamda araştırmalar yüzde 75 ila 80, adalet ile ilgili araştırmalar yüzde 75 ila 80, eğitim ile ilgili araştırmalar yüzde 75 ile 80 seviyesinde bir mutsuzluk olduğunu ortaya koyuyor. Bu denli mutsuz olan bir topluma karşı siyasi manada güçlü bir ittifakla süreci başarıya vardırmak ve bu düzenin değişimini sağlamak, Türkiye için hayırlı olacaktır. Tüm o kötü gidişlere son verecek ve ilerleyen döneme dönük de harika bir başlangıç olacaktır. Diğer şeyler ise detaydır. Bence an itibarıyla motivasyon bu şekilde olmalı."

Toplantının akabinde sanatçı Ahmet Güneştekin'in Keçi Burcu'nda gerçekleştirdiği 'Hafıza Odası' başlıklı sergiyi ziyaret eden İmamoğlu, Güneştekin'den eserler ile ilgili bilgi edindi.













Yorumlar (0)