Erdoğan ile Biden arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 10.03.2022, 20:01
Erdoğan ile Biden arasında kritik görüşme

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısı dahil olmak üzere, iki ülke ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

"Bu bir diplomasi zaferidir"

Erdoğan, bahse konu görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasında siyasi çözümün tesis edilmesi çabalarını sürdürdüklerini kaydederek, krizin daha da derinlik kazanması olasılığına karşı ülkemizin her iki tarafla iletişim halinde olabilmesinin ve çözüm arayışlarında kolaylaştırıcı konumunda olmasının çok önemli olduğuna işaret etti.

Ülkemizin oluşturduğu güven kanalı sayesinde Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının ülkemizin ev sahipliğinde bugün Antalya kentinde direkt olarak karşılıklı konuşma olanağı bulmalarının öneminin altını çizen Erdoğan, toplantının organize edilmesinin dahi çok açık bir diplomasi zaferi olduğuna işaret etti.

"En kısa zamanda çözüme kavuşturulmalı"

Erdoğan, ülkemizin ABD'den 40 yeni savaş uçağı alımı ve mevcut F-16 savaş uçaklarının modernizasyonunu kapsayan isteklerinin en kısa zamanda sonuca ulaştırılmasını umduğunu dile getirerek, savunma sanayii sektöründe ülkemizi hedef alan bütün haksız yaptırımların kaldırılmasının vaktinin çoktan geldiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)