Erdoğan: Eşimle şiir gibi bir yaşamımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şiir yazmadığını fakat şiir okuduğunu söyleyerek, “Eşimle şiir gibi bir yaşamımız var.” dedi.

GÜNDEM 12.09.2021, 00:46 12.09.2021, 02:07
Erdoğan: Eşimle şiir gibi bir yaşamımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ‘Yedi Güzel Adam Müzesi’nde düzenlenen ‘Gençlerle Şiir Gecesi’ programına iştirak etti. Programda gençlere şiir okuyan Cumhurbaşkanı, gençlerin sorularını da cevapladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda gençlerle hatıralarını da paylaştı. Programda zaman zaman duygu dolu anlar da yaşayan Erdoğan, gençlerin sorularına verdiği esprili cevaplarla katılımcıları güldürdü. 



"Şiir okumak da sanattır"

Gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere şiir okumaları önerisinde bulunarak, “Bizim de ilk gençlik dönemlerimizden itibaren hayatımız hep şiir ve edebiyat içinde geçmiştir. Şiiri yazmak kadar okumanın da bir sanat olduğu düşüncesindeyim. Hitabetimizin gelişmesinde, siyaset hayatımızda büyük bir katkısı vardır. Sizler bilgisayarın, internetin ve akıllı telefonların bütün dünyayı kolayca önünüze açtığı bir dönemde yaşıyorsunuz. Davamızı yüreklere nakşetmenin en etkin yolu bana göre şiirdir. Sevgimizi kalpten kalbe aktarmanın en güçlü ilacı halihazırda şiirdir. Duygularımızı ete kemiğe büründürmenin en kısa yoludur şiirdir. Ruhumuzu harekete geçirmenin de dinlendirmenin de teskin etmenin de en güzel yolu şiirdir. Bunun için sizlere diyorum ki şiir yazın, şiir dinleyin, şiir okuyun. Yani şiir gibi yaşayın, şiir gibi konuşun." sözlerini sarf etti.


 

"Kalbinizin en güzel köşesinde saklayın"

"Ülkemizin gençlerini küresel projelerin dolgu malzemesi yapmak isteyenlere karşı en kuvvetli direnişi vereceğimiz alanlardan biri de şiirdir." diyen Erdoğan, "Sizlere bu şairi şu şairi mutlaka okumanızı tavsiye etmeyeceğim, sizlere her şairi muhakkak okumanızı fakat sizin ruhunuzu, dünyaya ve insana ilişkin hissiyatınızı kuşatan şairlerin şiirlerini kalbinizin en güzel köşesinde saklamanızı istiyorum" dedi. 

"Yarışmada birinci olmuştum"

Mehmet Akif Ersoy'un bir şiirinin kendisinde çok derin anıları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Öğrencilik dönemimde bir şiir okuma yarışması vardı. Edebiyat öğretmenin Osman Öztürk bana bu şiiri okumamı önermişti; Asım'ın Nesli içinde yar alan bir bölüm. Bu şiirle o yarışmada birinci oldum. Tüm mesele yaşayarak okumak, yaşamak ve son olarak dinletmek. Hamdolsun yazmadım fakat okudum" diye konuştu.

'7 Güzel Adam'a değindi

Kendi seslendirdiği şiirin dinletisinin ardından konuşan Erdoğan, "İbrahim Sadri bu kasetin stüdyo menajerliğini yapmıştı. Şiir okumada mahir bir kişiliktir. 9 şiiri de birlikte seçmiştik. Erdem abinin bu şiiri çok duyguludur. Gelin hep birlikte bu '7 Güzel Adam'a birer Fatiha okuyalım." dedi.

Kahramanmaraşlı şairlerden ‘7 Güzel Adam’ hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı, şairlerden Rasim Özdenören'in hayatta olduğunu kaydederek, her bir şairin fikir hayatlarına ve düşünce coğrafyalarına çok önemli zenginlikler kattıklarına işaret etti.

"Eşimle şiir gibi bir yaşamımız var"

Şiir yazmadığını fakat şiir okuduğunu söyleyen Erdoğan, “Eşimle şiir gibi bir yaşamımız var.” dedi.











Yorumlar (0)