Erdoğan: Dünyanın dört bir yanından ülkemize geliyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Genel Sağlık Sigortası sisteminin sahip olduğu önemin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde daha iyi anlaşıldığını ve bu sistemi incelemek üzere dünyanın dört bir yanında heyetlerin Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi. 

GÜNDEM 29.05.2020, 16:27
Erdoğan: Dünyanın dört bir yanından ülkemize geliyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışına katılım gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"Şifayı Türkiye'de arayan herkese hizmet sunacak"

Konuşmasına sağlık çalışanlarına şükranlarını sunarak başlayan Erdoğan, dünyada birçok ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, Türkiye'nin hem elindeki imkânları iyi bir şekilde kullanarak hem de yeni imkânlar üreterek farklı bir konuma ulaştığına dikkat çekti. 

Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında ulaştığı düzeyin en somut örneği olan pandemi hastanelerinin şifayı Türkiye'de arayan herkese hizmet sunacağını belirterek, her iki hastaneyi de Rönesans'ın yüklendiğini ve birinin bedelinin tamamen kendilerine ait olduğunu söyledi. 

"Genel Sağlık Sigortası sisteminin önemi daha iyi anlaşıldı"

Şu ana kadar 190'dan fazla ülkeden yardım talebi geldiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin 90'dan fazla ülkeye tıbbi malzeme gönderdiğini belirtti. Erdoğan, şehir hastanelerinin sahip olduğu önemin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde çok daha iyi anlaşıldığını kaydetti. 

Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası sisteminin sahip olduğu önemin de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde daha iyi anlaşıldığını belirterek, bu sistemi incelemek üzere dünyanın dört bir yanında heyetlerin Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi. 

"Türkiye, hedeflerine kararlılıkla ilerliyor"

Salgın sürecinin ardından hem sağlık tesislerinin hem de Genel Sağlık Sigortası sisteminin başarılı bir model olarak global seviyede daha fazla ilgi göreceğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin her alanda hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlediğini ifade etti. 

Erdoğan, Türkiye'yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını ve İstanbul'un fethinin 600'üncü yıl dönümü olan 2053'e gelindiğinde gençlere büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmakta kararlı olduklarını ekledi.

Yorumlar (0)