Erdoğan, depremzedeler için yapılacakları tek tek paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında, depremzedeler için yapılacakları tek tek sıraladı.

GÜNDEM 03.11.2020, 19:33 03.11.2020, 20:45
Erdoğan, depremzedeler için yapılacakları tek tek paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İzmir'de meydana gelen deprem ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  devletin afet anının hemen sonrasında İzmirli vatandaşların yardımına koştuğunu dile getirdi.

"Konteynır kent 20 gün içerisinde hazır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'e 20 gün içerisinde tam teşekküllü bir konteynır kentin kurulumunun tamamlanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı, depremden etkilenen vatandaşlarla ilgili yapılacak yardımları tek tek sıraladı.

Erdoğan, nakit yardımından bahsetti

Bakanların ve devletin tüm kurumlarının İzmir için gece-gündüz çalıştığını belirten Erdoğan, "Evleri hasar gören veya evlerine girmek istemeyen afetzedeler için 2 bin 700 çadır kurulmuş durumda. Yıkılmış veya yıkılacak durumda olan binalardaki vatandaşlarımıza 30 bin TL eşya yardımı gerçekleştiriyoruz. Mülklerini taşıyacak ev sahiplerine 15 bin TL, kiracılara 5 bin TL taşınma desteği veriyoruz. 29 milyon TL'lik kaynak gönderilmiş durumda" dedi.

İş yerleri sular altında kalanlara 50 bin TL destek

Depremden zarar gören işletmeler ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir depreminde işleri duran, iş yeri yıkılan veya hasar gören, denizin taşması nedeniyle iş yeri sular altından kalan vatandaşımıza 50 bin TL'ye kadar hibe desteği verilecek. En yoğun hasar Bayraklı'da. Bornova, Aliağa ve Seferihisar ilçelerimiz ise Bayraklı'yı takip ediyor." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde zarar gören mülklerin inşasıyla ilgili de konuştu. Erdoğan, "Deprem konutlarının inşaatına 1 ay içerisinde başlamayı hedefliyoruz." dedi.

Yorumlar (0)