Erdoğan'dan 'yastık altı' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimden kasadaki ve yastık altındaki altın ve dövizi üretime ve ekonomiye kazandırmalarını istiyorum." dedi.

GÜNDEM 08.12.2021, 20:25 08.12.2021, 20:30
Erdoğan'dan 'yastık altı' çağrısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Halka 'yastık altı' çağrısı yapan Erdoğan, "Kasada, yastık altında, bankada dövizi olan kurumlara ve bireylere buradan çağrı yapıyorum. Herkesi üretim, yatırım, ihracat, istihdam temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın sunduğu fırsatları değerlendirmeye çağırıyorum. Kurdaki dalgalanma bir süre sonra muhakkak duracaktır. Türkiye'deki döviz probleminin kurun seviyesi ile ilişkili değil istikrarı ile ilişkili olduğunu savunuyoruz. Bunu sağlayacak olan adımları da atıyoruz." diye konuştu.

"Kendi hikayemizi kendimiz yazıyoruz"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde: 

"Biz ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Halkımız bize güvensin ve sabırlı olsun. Geçmişte başkalarının reçeteleriyle sıkıntılar çözülmeye çalışıldı. Artık kendi hikayemizi kendimiz yazıyoruz.

"Gözünün yaşına bakmayacağız"

Fahiş fiyat artışları hususunda her şikayeti değerlendiriyoruz. Girdi maliyetlerinin artığını bahane ederek fiyat artışı ve stokçuluk yapanların gözünün yaşına bakmayacağız. Bu serbest piyasa değildir, bu vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır. 

"Stopaj desteğini uzatıyoruz"

Halkımıza ayda 1,7 milyar TL katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasına mart ayının sonuna değin devam edeceğiz.



"Kuraklıktan zarar gören çiftçilere 2,6 milyon TL destek vereceğiz"

Bu yılki kuraklık sebebiyle çiftçilerimiz kayba uğradı. Zarara uğrayan 651 bin üreticiye 2,6 milyar TL destek vereceğiz. Paralar bu ayın ikinci yarısında hesaplara yatacak."

Yorumlar (0)