Adana'da 8 yıl önce hobi olarak başlamıştı: 12 bin lira kazanıyor

Adana’ya bağlı Kozan ilçesinde ikamet eden Orhan Sarıca, hobi olarak ekimini yapmaya başladığı kiviyi dağ köyünde kazanca çevirdi. 30 adet kivi fidanı diken Sarıca, sezonluk 12 bin lira kazanıyor.

TARIM 08.12.2021, 21:01 10.12.2021, 09:12
Adana'da 8 yıl önce hobi olarak başlamıştı: 12 bin lira kazanıyor

Kırsal bölgedeki Kıbrıslar Mahallesi'nde yaşayan genç girişimci Sarıca, 8 sene evvel hobi olarak kivi üretmeye başladı. 250 metrekarelik alanda 1 ton kivi üretimi gerçekleştirilen Sarıca, vitamin deposu olan meyveye ilginin bir hayli yoğun olduğunu kaydederek, destek verildiği takdirde daha geniş bir alanda, daha fazla üretim yapmayı istediğini belirtti. 

"Üretimi zor değil"

Sarıca, "800 metre rakıma sahip mahallede kivi üretimi yapmaya başladık. Burada hobi olarak başladığım kivilerin hasadını yapıyorum. 30 ağaçla bu işe başladım. Yaklaşık olarak 1 ton ürünün hasadını yapıyorum. Bol miktarda C vitamini ihtiva ediyor. Talepten de memnunum. Ben an itibarıyla 12 bin TL kazanıyorum. Bu sezon yaklaşık olarak 1 ton kiviyi hasat edeceğim. Bana bu hususta destek verilirse 1 dönümlük aranda üretime başlayacağım. Bu şekilde üretim yapabilirsem 50 bin lira civarında getirisi olacak. Ürünlerde kesinlikle ilaç yok. Bakım olarak sulama ve gübreden başka bir şey kullanmıyorum. Üretimi zor olan bir meyve değil. Benim gibi hobi arayan insanlara tavsiye ederim." diye konuştu. 













Yorumlar (0)