Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, savaşı bir an evvel sonlandırmak maksadıyla ülkemizin oynadığı rolden övgüyle söz etmesi ve İstanbul sürecine destek verdiğini ifade etmesi sebebiyle Nehammer'e teşekkürlerini iletti.

GÜNDEM 14.04.2022, 19:22 15.04.2022, 09:39
Erdoğan'dan kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak kaydıyla bölgesel hususlar ve iki ülke ilişkileri ele alındı.

Türkiye Cumhurbaşkanı, bahse konu görüşmede, Ukrayna'da devam eden savaşta insani dramı sonlandırmak ve ateşkesi tesis etmek adına her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini, sulh görüşmelerinde ilerleme kat edebilmek için İstanbul sürecine destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Barışçıl çözümden taraf çabalarını sürdüreceklerini kaydeden Erdoğan, savaşı bir an evvel sonlandırmak maksadıyla ülkemizin oynadığı rolden övgüyle söz etmesi ve İstanbul sürecine destek verdiğini ifade etmesi sebebiyle Nehammer'e teşekkürlerini iletti.

10 Nisan'da da görüşmüşlerdi

Erdoğan, 10 Nisan'da da Nehammer ile bir telefon görüşmesi yapmıştı.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkilerini geliştirecek olan adımlar ve Ukrayna-Rusya savaşı dahil olmak üzere bölgesel hususlar ele alınmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya ve Türkiye arasında son zamanlarda artış gösteren üst düzey temaslardan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirmiş, iki ülke arasındaki en kuvvetli insani ilişkileri oluşturan Avusturya'daki Türklerin huzuru ve refahı hususunda gösterilecek olan hassasiyetin, mevcut müspet atmosferi daha da pekiştireceğini ifade etmişti.

Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasında sulhun sağlanması için ellerinden gelen bütün çabayı sarf etmeyi sürdürdüklerini kaydetmişti.

AB-Türkiye arasındaki ilişkilerin yerleşik mekanizmalarının tekrar işletilmesi, vize serbestisinde artık somut adımların atılması, yeni fasıllara geçilmesi ve Gümrük Birliği'nin güncellenmesine yönelik müzakerelere gecikmeden başlanması beklentisini de tekrarlayan Erdoğan, Hazar ve Doğu Akdeniz bölgelerindeki enerji kaynaklarının ülkemiz üzerinden Avrupa kıtasına taşınmasının stratejik önemine işaret etmişti. Türkiye Cumhurbaşkanı, Avrupa'nın doğal gaz sektöründeki en önemli dağıtım merkezlerinden biri olan Avusturya ile bu noktadaki iş birliğini daha da artırabileceğini sözlerine eklemişti.

Yorumlar (0)