Peskov yanıtladı: Putin ve Zelenski yüz yüze görüşecek mi?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Zelenski'nin yüz yüze görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin soruları yanıtladı. Peskov, yüz yüze müzakerelere başlanması halinde görüşmelerin nerede yapılacağına dair sorulara da cevap verdi.

DÜNYA 14.04.2022, 19:27 Hakan Öksüz
Peskov yanıtladı: Putin ve Zelenski yüz yüze görüşecek mi?

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmaların başlamasının üzerinden 50 gün geçti. Savaşın sona erdirilmesi için Rusya lideri Putin ve Ukrayna lideri Zelenski'nin ne zaman görüşeceği, merak konusu oldu. Daha önce yapılan açıklamalarda ilk etapta dışişleri bakanları düzeyinde bir görüşmenin gerçekleşebileceği, ardından ise iki liderin masaya oturacağı belirtilmişti.

"Görüşme şartları oluşmadı"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Zelenski'nin yüz yüze görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin sorulara yanıt verdi. İki liderin görüşme olasılığını reddetmediklerini kaydeden Peskov, bunun için erken olduğunu söyledi. Görüşme şartlarının oluşmadığını aktaran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, savaşın bir süre daha devam edeceğinin sinyallerini verdi.

"Sayın Putin, yüz yüze görüşmeye karşı çıkmıyor"

Gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap veren Peskov, "Sayın Putin ile Ukrayna lideri Zelenski'nin yüz yüze görüşme olasılığını reddetmiyoruz. Koşullar uygun hale gelirse neden olmasın. Ancak bu görüşme için şartlar henüz oluşmadı. Sayın Putin, böyle bir görüşmeye kapılarını kapatmıyor. Müzakereler online olarak devam ediyor. Bunun yüz yüze görüşmelere dönüşmesi için henüz çok erken." dedi. 

Yüz yüze müzakere nerede yapılacak?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yüz yüze müzakere görüşmelerinin başlaması durumunda nerede yapılacağına ilişkin soruyu da yanıtladı. Belarus'un her iki ülke için de mükemmel bir konum olduğunu kaydeden Peskov, "Elbette Belarus'ta olmasını isteriz. Ancak Ukrayna tarafının görüşü de önemli olacaktır. Anlaşma tamamlandıktan ve iki ülke de onay verdikten sonra müzakere yerini öğreneceksiniz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)