Erdoğan'dan İstanbul yorumu: "Eğer bir afet olursa..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem konutlarının 30 bin 723 hak sahibine teslim edildiği törene canlı bağlantıyla katıldı. İstanbul'da beklenen büyük deprem hakkında konuşan Erdoğan, "Maalesef deprem bizi beklemez. İstanbul gibi bir yerde olası bir afetin altından kalkmak zor olacaktır." dedi.

GÜNDEM 19.03.2024, 15:12 19.03.2024, 17:06 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan İstanbul yorumu: "Eğer bir afet olursa..."

Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne canlı bağlantı üzerinden katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektronik ortamda gerçekleştirilen kura çekimi sırasında bir konuşma yaptı. 

30 bin 723 hak sahibi, evine kavuştu

Kura çekimiyle birlikte bugün 30 bin 723 hak sahibine evlerinin teslim edildiğini kaydeden Erdoğan, "Yıl bitmeden bu sayıyı 200 bine tamamlamak istiyoruz. 442 bin hak sahibi var. Hedefimiz, hiçbirini mağdur etmemek ve yuvalarına kavuşmalarını sağlamak." dedi.

"Maalesef deprem bizi beklemez"

İstanbul'daki deprem tehdidine işaret eden Erdoğan, "Maalesef deprem bizi beklemez. Kentlerimizi depreme dayanıklı hale getirmeliyiz, bunu bir an önce yapmalıyız. İstanbul'da nüfus çok yoğun. Böyle bir yerde yaşanabilecek olası bir afetin altından kalkmak zor olacaktır. Deprem bölgesindeki çalışmalarımız nihayete erince diğer kentlerimizin dönüşümüne daha fazla kaynak ayırabileceğiz." ifadelerini kullandı.

"Seçim sonrası felaket senaryosu yazanları izliyoruz"

Mayıs 2023'ün ardından yeni bir seçimin arefesinde olduklarını kaydeden Erdoğan, "O seçimde cumhurbaşkanı ile milletvekillerini seçtik. Bu seçimde de yerel yöneticilerimizi belirleyeceğiz. Seçim sonrasıyla ilgili felaket senaryosu yazanlar var. Programımızı sabote etmek için uğraşıyorlar. Onları yakından izliyoruz." diye konuştu.

"Zübük siyaseti yaparak depreme önlem alamazsınız"

Bazılarının "zübük siyaseti" ile insanların gözlerini boyadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem karşısında bunun önemi yok. Vatandaşlarım depreme karşı yapılan hazırlıklara destek olmalı, kendi evlerinden başlayarak. Deprem ihmale gelmez. Murat Kurum kardeşimiz, İstanbul'u depreme en iyi şekilde hazırlayacaktır." dedi.

Yorumlar (0)