Erdoğan'dan "hayat pahalılığı" açıklaması: Çözüm bizde!

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sorununun farkında olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu problemleri çözüme kavuşturacak olan yine biziz." dedi. Konuşmasında seçim çalışmalarında izlemeleri gereken stratejiden de bahseden Erdoğan, muhalefeti yerden yere vurdu.

GÜNDEM 16.06.2022, 17:05 16.06.2022, 17:19 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan "hayat pahalılığı" açıklaması: Çözüm bizde!

AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki önemli konu başlıklarına değindi. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sorunlarının farkında olduklarını kaydeden Erdoğan, vatandaşları rahatlatacak çözümleri uygulamaya koyacaklarını söyledi.

"Hayat pahalılığını görüyoruz"

Yüksek enflasyon sorununu ortadan kaldıracaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın geçim sıkıntısı çektiğinin farkındayız. Hayat pahalılığını görüyoruz. Dünyanın nasıl bir dönemden geçtiğini anlamak gerekiyor. Yine de bunlar, vatandaşlarımızın geleceğini tehlikeye atmak için bahane olamaz. Enflasyonu düşürecek ve geçim sıkıntısını çözecek olan yine biziz." dedi.

"Ülkeyi bu kifayetsizlere bırakamayız"

Türkiye'nin Cumhur İttifakı'nı seçmesi için milyonlarca gerekçe sayabileceklerini kaydeden Erdoğan, muhalefete yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkeyi bu kifayetsizlere bırakamayız. Bunun ne akılla ne de vicdanla açıklanacak bir sebebi olamaz. Milletimizden aldığımız destekle, bunların karşısına çıkacağız. O zaman, kâğıttan kaplan oldukları ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

"HDP'liler, her gün 6'lı masaya posta koyuyor"

Muhalefet partilerinin liderlerinden oluşan 6'lı masayı yerden yere vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her gün HDP'li birisi çıkıp bunlara şantaj yapıyor, posta koyuyor. Bu masanın gizli ortakları var. Türkiye siyasetinin en çürük örneği olan Kılıçdaroğlu'ndan medet umuyorlar. 6'lı masa dedikleri şey, sirk çadırına döndü. Zaman zaman Kılıçdaroğlu sinirleniyor. 'Bana katılın ya da çekilin.' diyor. Kimse meydan okuyamıyor." değerlendirmelerinde bulundu.

"Sahayı sıkı tutmak zorundayız"

Vatandaşa kendilerini anlatmak için yaz mevsimini etkili bir şekilde kullanacaklarına değinen Erdoğan, "Sahayı sıkı tutmak zorundayız. Başını kaldıran her vatandaş, karşısında teşkilatımızdan birini görmeli. Muhalefet üyelerinin ortaya attıkları her yalanı, anında ağızlarına tıkmalı ve çürütmeliyiz. Ortaya attıkları yapay gündemlerle ilgilenemeyiz. Gündemi belirleyen, her zamanki gibi biz olmalıyız. Böyle bir strateji uygulayacağız." dedi.

"Olumsuz tavra sahip kişiler, geri plana çekilmeli"

AK Parti'nin üye sayısının 11 milyonu aştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle büyük bir toplulukta, tavrıyla sıkıntı yaratacak kişilerin bulunmasının doğal olduğunu kaydetti. 

Olumsuz hareketler sergileyen üyelerin geri plana çekilmesi gerektiğini aktaran Erdoğan, "Böyle kişilerden farklı alanlarda yararlanmamız gerekir. Vatandaşla karşılaşmamalılar. Her işe en uygun kişileri bulabilmeliyiz. Vatandaşlara tepeden bakan değil, onlarla samimiyet kuran kişiler bizi temsil edebilir. Telefonunu kapatan ve insanlarla işi olmayan kişinin AK Parti'de yeri yok. Siyaset, insan kazanma sanatıdır." diye konuştu.

Yorumlar (0)