Rusya: Ukrayna'ya büyük hasar verdik!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşta Ukrayna ordusuna verdikleri hasara ilişkin açıklamada bulundu.

DÜNYA 16.06.2022, 17:32 17.06.2022, 09:02 Hakan Öksüz
Rusya: Ukrayna'ya büyük hasar verdik!

Rus ordusu, Ukrayna'nın doğu bölgelerini tamamen ele geçirmek için çatışmaların şiddetini artırdı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın son durumuna dair bilgilendirmede bulundu.

Ukrayna ordusuna ait hedefleri, yüksek hassasiyetli füzelerle vurduklarını aktaran Konaşenkov, düşmana ciddi miktarda kayıp verdirdiklerini kaydetti. Ukrayna ordusuna ait 2 kontrol merkezinin vurulduğunu belirten Konaşenkov, "Toçka-U balistik füze fırlatıcısı ile 'Uragan' isimli çok namlulu roketatarı imha ettik." dedi.

"7 insansız hava aracını düşürdük"

Tespit ettikleri 57 bölgeyi yoğun bombardıman altına aldıklarını söyleyen Konaşenkov, "Buk-M1 hava savunma sistemi ile 3 komuta merkezini vurduk. Hava saldırılarında en az 280 Ukraynalı milisi öldürdük. Mazanovki yakınlarındaki Su-25 savaş uçağını düşürdük. Harkiv ve Luhansk'ta, Ukrayna'ya ait 7 insansız hava aracını etkisiz hale getirdik." ifadelerini kullandı.

"Bir gün içinde büyük hasar verdik"

Sadece bir gün içinde Ukrayna ordusuna büyük hasar verdiklerinin altını çizen Konaşenkov, "195 askeri bölgenin dışında 42 topçu birliğini bombardıman altına aldık. Saldırılar sonucu en az 200 milisi öldürdük." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)