Erdoğan'dan harekat mesajı

Erdoğan, "Güney hudutlarımızı terör örgütlerinden tamamen temizleme kararlılığımızın hem uluslararası camiadaki meşruiyetini kuvvetlendiriyor hem de bölgedeki desteğini daha da arttırıyoruz." dedi.

GÜNDEM 24.07.2022, 21:11
Erdoğan'dan harekat mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nin 2021-22 akademik yılı mezuniyet töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, "Yetiştireceğimiz kaliteli insan gücüyle tüm insanlığın bugünkü problemlerini çözecek ve geleceğini oluşturacak medeniyet inkişafını Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz." dedi.


"Tüm sınamaları başarılı bir şekilde geçtik"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde

"Geçtiğimiz 20 senede Türkiye'ye kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi altyapısından aldığımız kuvvetle hedeflerimize doğru emin adımlarla yürüyoruz. Ekonomik tetikçilerle, darbecilerle, terör örgütleriyle, vesayetle mücadele ederek, ulaştığımız bu noktada son dönemlerdeki sınamaları da başarılı bir şekilde geçtiğimize olan inancım tam. Pandemi sürecinde üretim ve sağlık kuvvetimizi test ettik. Ukrayna-Rusya Savaşı'yla bölgesel krizlere karşı dayanıklılığımızı gördük.

"Güney hudutlarımızı temizlemekte kararlıyız"

Güney hudutlarımızı terör örgütlerinden tamamen temizleme kararlılığımızın hem uluslararası camiadaki meşruiyetini kuvvetlendiriyor hem de bölgedeki desteğini daha da arttırıyoruz. Kuzeyimizde devam eden savaşta tüm taraflarla konuşabilen, diyalog yollarını devamlı olarak açık tutan, son tahıl sözleşmesindeki gibi mümkün olan alanlarda iş birliğini tesis eden anahtar bir ülkeyiz.

"Enflasyon, faiz, kur şeytan üçgenine karşı..."

Birçok ülkenin resesyona ve bununla ilişkili krizlere sürüklenme korkusuyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde biz ekonomimizi daha da büyüterek yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Global dengesizliklerin ve içimizdeki bazı açgözlülerin yol açtığı yüksek fiyat artışlarına karşı halkımızı gelirlerini yükselterek korumakta kararlıyız. Tabii ki hala çözmemiz gereken bazı sıkıntılar var fakat elimizdeki olanaklar ve önümüzdeki potansiyel, tüm bu sıkıntıların bir hayli üstündedir. Biz umudunu yitirmeyi küfre yakın gören bir anlayışın üyeleriyiz. Umutlu olabilmek için elimizde ziyadesiyle de nedenimiz vardır. Bizim yalnızca son sekiz senede başımıza gelenlerin sadece birine maruz kalması durumunda ayakta durabilecek pek az ülke, pek az toplum olduğuna inanıyorum. Enflasyon, faiz, kur şeytan üçgenine karşı ekonomik istikrar mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağız."

Yorumlar (0)