Erdoğan: Bizi ekonomiyle alt edemeyecekler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zalimlerin Türkiye'yi terörle dize getirilmediklerini ve darbeyle yıkamadıklarını belirterek, ülkemizi ekonomi ile alt etmeyi başaramayacaklarını da ifade etti. 

GÜNDEM 01.11.2020, 15:20
Erdoğan: Bizi ekonomiyle alt edemeyecekler!

Samsun 7'nci Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6.6 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan İzmir'deki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de şu ana kadar 58 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şu şekilde:

"11 milyondan fazla üyemiz var"

Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) "milletin partisi" olarak nitelendiren Erdoğan, söz konusu partiyi kişisel hesaplarının adresi haline getirmeye çalışan kişilerin başarısız olacağına dikkat çekti.

Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Türkiye genelinde 11 milyondan fazla üyeye sahip olduğunu belirterek, bunun seçimi kazanacakları manasına geldiğini söyledi. 

"Artık oyun değişti"

Dünyada yeni bir düzenin inşa edildiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin söz konusu dönemde mağdurlara destek verdiğini ifade etti.

Erdoğan, kan dökerek, hile ve baskı yaparak, sömürgecilik politikası izleyerek güç kazanan ülkelerin "artık oyunun değiştiğini anlamaları gerektiğini" kaydetti. 

"Hep hüsrana uğradılar"

Bu ülkelerin sahip oldukları güvenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde parçalandığını ancak buna rağmen eski alışkanlıklarına devam ettiklerini belirten Erdoğan, değişim sürecinin önüne asla geçilemeyeceğini ifade etti. 

Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini sürdürmesi halinde her şeyin üstesinden gelebileceğini kaydederek, önceden Türkiye'yi istedikleri gibi şekillendirmek için kullanılan araçların yok edildiğini ve söz konusu ülkelerin her zaman hüsrana uğradığını söyledi. 

Türkiye'nin yardım çağrısında bulunan herkese destek verdiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin "el veren" bir ülke olduğunu kanıtladığını belirtti. 

"Bedeller ödüyoruz"

Erdoğan, Azerbaycan, Libya ve Suriye'de halkın yanında olunduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin her zaman onurlu bir duruş sergilediğini ve bunun için gereken bedeli ödediğini ifade etti. 

Ekonomiye yönelik saldırıların maliyetlerinin olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin belirli hedeflere erişebilmek için hızlı bir şekilde yol kat ettiğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'yi kutlu yolundan hiçbir şekilde döndüremediklerini ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamadıklarını kaydetti.

"Türkiye en önemli güçlerden biri olacak"

Kurulan tuzakların bozulduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye'nin vesayet sistemi ile esir alınamadığını ve terörle dize getirilemediğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin darbeyle yıkılmadığını ve ambargoyla esir alınamadığını belirterek, ülkemizin ekonomiyle de alt edilemeyeceğini vurguladı.

Mücadelenin başarıya ulaşacağını aktaran Erdoğan, bunun sonucunda Türkiye'nin hem ekonomik hem siyasi anlamda dünyanın en önemli güçleri arasına gireceğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)