Erdoğan'a kutlama mesajları!

Türkiye'nin doğal gaz rezervi bulması sebebiyle dost ve kardeş ülkelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kutlama telefonları geliyor.

GÜNDEM 22.08.2020, 17:49 22.08.2020, 18:05
Erdoğan'a kutlama mesajları!

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlediği toplantı ile Fatih sondaj gemisinin Sakarya Gaz Sahası'nda 320 milyar metreküp yüksek kaliteli doğal gaz bulduğu müjdesini vermişti.

Türkiye içinde bazı çevreler; Yunan, Rum, Ermeni ve Siyonistlerle birlikte oturup üzülürken dost ve kardeş ülkelerden Türkiye'ye kutlama mesajları yağdı.

Ukrayna

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye'nin Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfi dolayısıyla tebrikte bulundu ve Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Telefon görüşmesinde ikili ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar ele alındı ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak büyük doğalgaz keşfinden dolayı tebrikte bulundu ve Türkiye'nin başarısının Filistin’in başarısı olduğunu dile getirdi.

İki lider arasında Türkiye-Filistin ilişkileri ve bölgesel gelişmeler değerlendirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Filistin'in haklı davasına olan desteğini tekrarladı.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek Türkiye'nin Karadeniz'de gerçekleştirdiği doğal gaz keşfi nedeniyle kutladı.

Türkiye'nin enerji güvenliği alanında önemli adım attığının altını çizen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, doğal gaz yatağının işletilmesinin kardeş Türk halkına fayda getireceğini, bu yatağın keşfinin Türkiye'nin endüstriyel potansiyelinin ve artan gücünün bir tezahürü olduğunu vurguladı.

Azerbaycan ve Türkiye'nin uzun yıllardır büyük enerji ve ulaştırma projelerini başarıyla uygulamaya koyduğunu anımsatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü-Tiflis Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, TANAP, Bakü-Tiflis-Kars gibi projelerin Türkiye-Azerbaycan ortaklığını daha da pekiştirdiğini dile getirdi.

Mektubunda "Umarım Türkiye'nin halen yürütmekte olduğu diğer keşif projeleri de başarılı olur." ifadelerini kullanan İlham Aliyev, kardeş Türkiye'nin başarılarına kendi başarıları kadar sevindiklerini, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin ve dostluğunun gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğini kaydetti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Sakarya Gaz Sahası'ndaki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi sebebiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak tebrikte bulundu.

Diplomatik kaynaklardan sağlanan bilgilere göre Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak doğal gaz keşfi dolayısıyla tebrik etti.  

Pakistan

Fatih sondaj gemisinin Sakarya Gaz Sahası'ndaki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi en çok da dost ve kardeş ülke Pakistan'da kutlandı.

Doğal gaz rezervi keşfi, Twitter ve diğer sosyal medya sitelerinde "Hayırlı OlsunTurkiye - #PakGreetsTurkey (PakistanTürkiyeyiKutluyor)" etiketiyle en çok konuşulan konular arasında yerini alırken, Pakistanlı kullanıcılar Türkiye'yi tarihî keşfi için kutladı.

Karadeniz'deki 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfi dolayısıyla Türkiye'yi tebrik eden Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz'deki en büyük doğal gaz keşifleri için dostlarımızı, Cumhurbaşkanı @RTErdogan'ı ve Türkiye halkını tebrik ediyorum. Dostlar, dostlarının mutluluğundan ve refahından memnuniyet duyar. Maşallah, elhamdülillah..." ifadelerini kullandı.

İktidar partisi milletvekili ve Ulusal Meclis Enerji Daimi Komitesi Başkanı İmran Hattak da Twitter'da şu açıklamayı yaptı:
"Karadeniz kıyıları açıklarında büyük bir doğal gaz rezervinin keşfinden dolayı Türk halkını tebrik ediyoruz."

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi (JI) lideri Siracül Hak ise Türkiye için "yeni bir dönemin başlangıcı" ifadelerini kullanarak, "Bu güzel haberi duymak mutluluk verici. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'nin hükümetini ve halkını Allah'ın bu büyük lütfu için kutluyorum. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum Müslümanların duaları, her zaman sesini onlar için yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile beraber." ifadelerini kullandı.

Dün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen toplantıda Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini açıklayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Sakarya Gaz Sahası içinde yer alan Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 milyar metreküp yüksek kalitede doğal gaz rezervi keşfettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)