Erdoğan: 25 bin insan Akdeniz'de yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin düzensiz göç yükünü tek başına sırtlandığını ifade ederek Batılı ülkelerin mülteci politikalarını eleştirdi. Erdoğan ayrıca Akdeniz'de son 8 yılda 25 bin insanın hayatını kaybettiğine vurgu yaptı.

GÜNDEM 21.06.2020, 21:24
Erdoğan: 25 bin insan Akdeniz'de yaşamını yitirdi

Uluslararası Göç Filmleri Festivali Kapanış ve Ödül Töreni'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan mültecilerin yaşadığı sorunları bir kez daha dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin düzensiz göç yükünü bir başına yüklenmek zorunda kaldığını ifade etti.

Çocuk ve kadının çoğunlukta olduğu 25 bin insan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, geride kalan 8 yıl içerisinde çoğunluğu kadın ve çocuk olan 25 bin kişinin Akdeniz'in azgın sularında yaşamını kaybettiğini paylaştı. Göçe ilişkin ön yargıların bir kenara bırakılıp, göçmenlerin gittiği ülkelere, toplumlara katkılarının görülmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'den çok daha fazla güce sahip ülkelerin birçoğu mülteciler için kotalar koyarken, Türkiye'nin din, dil, ırk, etnik köken ayırmaksızın herkese kucak açtığını ifade etti. 

Düzensiz göç yükü Türkiye'nin omuzlarına bırakıldı

Erdoğan Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek ülkemizin düzensiz göç yükünü tek başına omuzlamak zorunda kaldığına vurgu yaptı. Göçmenlerin Avrupa'ya ulaşabilenlerinin ayrımcı, düşmanlaştırıcı ve ırkçı politikaların kurbanı olduğunu paylaşan Erdoğan, geçtiğimiz yıl Türkiye-Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dışı görüntülerin, birtakım batılı ülkelerin göçmenlere dair bakışını göstermesi açısından son derece ibretlik olduğu ifade etti.

Sinemadaysa hüzün ve sevinçle göç hikayelerinin ele alınmasının güçlü ve etkili bir araç olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)