Erbaş, hutbeye fetih kılıcıyla çıktı!

Diyanet İşleri Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde hutbeye fetih kılıcıyla çıktı. 

GÜNDEM 24.07.2020, 14:25 24.07.2020, 15:05
Erbaş, hutbeye fetih kılıcıyla çıktı!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bugün ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma namazından önce hutbeyi okumak üzere minbere çıktı. Erbaş'ın elinde fethin simgesi olan "kılıç" vardı. 

Osmanlı İmparatorluğu zamanında fethin simgesi olarak caminin minberine 2 yeşil sancak asılırken, söz konusu minberin giriş bölümüne de kılıç bırakılırdı. 

Fetih kılıcının sol elde tutulması, İslamiyet'in barış dini olduğuna işaret ederdi. Söz konusu kılıcın sol elde olması düşmana korku salarken, dosta ise güven verirdi. 

Erbaş, Türk milletinin derin bir yürek yarası haline gelen hasretinin sona erdiğini belirterek, Ayasofya'nın cami statüsünü yeniden kazanarak ibadete açılmasını, "Mescid-i Aksa ile dünyanın tüm müminleri ve mescitlerinin can suyuna kavuşması" ve "Türk milletinin manevi güçle sağlam bir gelecek kurma çabası" olarak nitelendirdi. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin kapılarının, diğer tüm camiler gibi ayrım yapılmadan Allah'ın tüm kullarına açık olacağını kaydeden Erbaş, buranın manevi ortamında ibadete, inanca ve tarihe uzanan yolcuğun aralıksız süreceğini söyledi.

Yorumlar (0)