Enkaz altında dünyaya gelen ikizler 96 gün sonra annesine kavuştu

Hatay'da enkaz altında dünyaya gelen ikiz bebekler Öykü ve Ömür, Mersin’de yapılan DNA testlerinin ardından 96 gün sonra annesine kavuştu.

GÜNDEM 12.05.2023, 17:24 14.05.2023, 10:01 Şeyda Gül
Enkaz altında dünyaya gelen ikizler 96 gün sonra annesine kavuştu

6 Şubat tarihinde Hatay'da yaşanan yıkıcı depremlerde Seher Güzel, yıkılan evinin enkazında ikiz bebeklerini dünyaya getirmişti. Ekipler tarafından çıkarılan Güzel, Hatay'da tedavi altına alınmıştı. Ancak ikiz bebekleri Mersin şehir Hastanesi'ne gönderilmişti. Tam 96 gün çocuklarını bulan anne Güzel, bebeklerinin Davultepe Çocuk Evleri Sitesi’nde olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Mersin'e giderek DNA testi yaptıran Güzel’in sonuçları çıktı. DNA testi ile birlikte aileye ait olduğu belirlenen ikizler, bugün anne Güzel’e teslim edildi. 96 gün sonra çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne, bebeklerini öpüp koklayarak hasret giderdi.

“Nasıl doğum yaptığımı kesinlikle bilmiyorum”

Antakya'da yaşadığını ve deprem sırasında evde olduğunu söyleyen Güzel, depremin olduğu saatlerde uyanık olduğunu belirtti. Evin bir anda yıkıldığını ifade eden Güzel, “Doğum yapmışım, o anları hiç hatırlamıyorum, sancılandığım aklımda ama nasıl doğum yaptığımı kesinlikle bilmiyorum” dedi.

Bebeleriyle birlikte Hatay’a dönecek

Kafasına büyük bir darbe yediğini dile getiren anne, 7 yaşındaki kızını aldığı sırada doğumun başladığını düşündüğünü belirtti. Enkaz altından çıkarılmasının ardından tedavisine başlandığını ifade eden anne, tedavisi tamamlandıktan bugüne kadar çocuklarının nerede olduğunu öğrenmeye çalıştığını söyledi. Sonunda Mersin'de bulduğunu belirten anne, “Buraya gelerek DNA testi yaptırdık” ifadesini kullandı.

Bebekleri ile kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Güzel, çocukları ile birlikte Hatay'a döneceğini söyledi.

Mersin'e çok sayıda çocuk ve bebek geldi

Mersin'e çok sayıda çocuk ve bebek geldiğini söyleyen Davultepe Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Selman Fidan, ilk günlerin itibaren bütün çocukları devlet korumasına aldıklarını söyledi. Bundan sonraki süreçte de DNA testi ile aile tespiti yapılan çocukları ailelerine teslim edeceklerini belirten Fidan, “Bugün de enkazda doğan Öykü ve Ömür'ü ailesine kavuşturduk” dedi.

Yorumlar (0)