Enes Kara’nın ailesi, intihar ile ilgili ilk kez konuştu 

Cemaat yurdunda kalan ve gördüğü psikolojik baskı sebebiyle intihar ettiği bilinen tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın annesi ve aile avukatı ilk kez konuştu. Oğullarının acısını yaşayamadıklarını söyleyen anne, “Gericilik ve yobazlıkla itham edildik.” ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 14.01.2022, 17:56 14.01.2022, 17:59
Enes Kara’nın ailesi, intihar ile ilgili ilk kez konuştu 

Cemaat yurdunda kalan ve video çekip intihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ölümü hakkında aile avukatları Ömer Faruk Ceylan ve Enes’in annesi Hatice Kara ilk kez açıklamalarda bulundu. 

Hatice Kara tarafından yapılan yazılı açıklama şu yöndeydi: “Oğlumun üzerinden kamuoyu algısı yürütülmeye çalışılıyor. Oğlumun acısını yaşayamadan çeşitli saldırılara maruz kaldık. Gericilik ve yobazlıkla itham edildik. İnsaf sınırları da aşıldı, katil denildi. Evladını kaybeden acılı aile olarak görülmemiz gerekirken siyasi malzeme konusu yapıldık.” 



“Enes Kara üzerinden prim elde edilmesine müsaade edilmeyecek” 

Ailenin avukatı Ömer Faruk Ceylan ise Enes üzerinden prim yapmaya çalışanlara ve Enes’i söylemlerine alet eden kişilere müsaade edilmeyeceğini; halkı düşmanlığa ve kine tahrik eden kişiler hakkında hukuki sürecin başlatılacağını belirtti. 

Yorumlar (0)