Emanet bisikletlerle Samsun’a teslim edildi

Bisiklet Hareketi Derneği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılında Anıtkabir’den törenle teslim aldıkları Türk bayrağını bisikletleriyle Samsun’a götürdü ve Samsun Valisi Osman Kaymak’a teslim edildi.

GÜNDEM 19.05.2019, 17:32
Emanet bisikletlerle Samsun’a teslim edildi

Ankara’da etkinliğini sürdüren Bisiklet Hareketi Derneği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını anlamlı bir etkinlikte kutladı. Bisiklet Hareketine gönül verenler, Anıtkabir’den törenle aldıkları Türk bayrağını, bisikletleriyle Samsun’a götürdüler.

Anıtkabir’den Samsun’a bir ilk gerçekleştirildi

Bisiklet Hareketi Derneği, Anıtkabir’de düzenlenen törenle teslim aldıkları Türk bayrağını, bisikletleriyle 410 kilometre giderek Samsun’a ulaştırdı. Bisiklet Hareketi Derneği Başkanı Mukaddes Pekuyar, yolculuğun 14 saat sürdüğünü ve 4 bisikletlinin Türk bayrağını 410 kilometre bisiklet yolculuğuyla Samsun’a ulaştırdığını söyledi.

Yolda verdikleri kısa molalarda Çorum’dan ve Merzifon’dan bisikletlilerin de kendilerine katıldığını ifade eden Pekuyar, Türk bayrağını Samsun Valisi Osman Kaymak’a teslim ettiklerini belirtti.

Bisiklet Hareketi Derneği nedir?

Bisiklet Hareketi Derneği, bisiklet paydasında bir araya gelen ve bisiklet kullanımını daha eğlenceli bir hale getirerek yaygınlaştırmayı amaçlayan kişilerden oluşuyor. Grup, bisiklet sürüş etkinliklerinin yanı sıra bisiklet sürmeyi bilmeyenlere yardımcı da oluyor. Ankara’da tüm özel günlerde bir araya gelen grup üyelerinin amacı, fosil yakıtlarla çalışan araçlar karşısında bir farkındalık oluşturarak bisikleti günlük hayatın bir parçası haline getirmek.

Grup üyeleri, sadece bisikleti yaygınlaştırmakla kalmıyor, çevre sorunlarına da dikkat çekmeye çalışıyor. Öte yandan grup, bisikletin kent yaşamında kullanımını kolaylaştırmaları için yerel yönetimlerin gerekli çalışmaları yapmalarını sağlamaya çalışıyor.

Yorumlar (0)