Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiası: Koruma sayısı artırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği şüphesiyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı kaydedildi. İddiaların ardından açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, İmamoğlu'nu hedef alan bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanmasını durumunun söz konusu olmadığını bildirdi.

GÜNDEM 01.12.2020, 21:18 01.12.2020, 23:30
Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiası: Koruma sayısı artırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği şüphesiyle Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile koordineli bir biçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güvenlik çemberinin tekrardan ele alındığı öne sürüldü.



Son anda önlendiği öne sürülüyor

Terör örgütü IŞİD tarafından Ekrem İmamaoğlu'nu hedef alan suikast düzenleneceği bilgisine ulaşıldığı ifade edildi. Suikast emri veren kişinin IŞİD’in yetkili düzeyde faaliyet gösteren yöneticileri olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu’nun tüm koruma ekibinin uyarıldığı ve kendisine de bilgi verildiği kaydedildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin koordine bir şekilde güvenlik çemberi tekrardan ele alındıktan sonra İstanbul Valiliği'nin talimatıyla Ekrem İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı belirtildi.

İddiaya göre, suikast girişiminde bulunmak için yönlendirilen IŞİD militanları son anda yakalandı.



Basında yer alan söz konusu iddianın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, İmamoğlu'nu hedef alan bir suikast girişimi veya bir suikastçının yakalanmasını durumunun söz konusu olmadığını bildirdi.
 

Yorumlar (0)