Mahmut Özden'in bilgisayarı DEAŞ çözdü

DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in Adana'da yakalanmasından sonra adeta örgütün Türkiye'deki şifrelerinin büyük bölümü çözüldü. Mahmut Özden'in diz üstü bilgisayarından ve evinden çıkan notlardan hareket eden polis, farklı illerde peş peşe operasyon düzenliyor ve örgüt mensuplarını yakalıyor.

GÜNDEM 30.11.2020, 10:56 01.12.2020, 10:15
Mahmut Özden'in bilgisayarı DEAŞ çözdü

Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, istihbari çalışmalar neticesinde DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’i Adana'da yakalamıştı.

Mahmut Özden'in kendi mahallesini DEAŞ adına kanton ilan ettiği ve etrafında topladığı teröristlerle, Suriye’de YPG/PKK terör örgütünün elinde bulunan DEAŞ’lı teröristleri kurtarmak için plan ve eylem hazırlığı yaptığı belirlendi. İstihbarat sonucu, DEAŞ'lıların kurtarılma emrinin ise örgüt üst yöneticilerinden geldiği tespit edildi.

DEAŞ Adana'da sözde mahkeme kurmuş!

Şüphelilerin, DEAŞ militanlarını kurtarmak için haraç topladığını da belirleyen polis ekipleri, savcılıktan izin alarak fiziki ve teknik takip neticesinde Mahmut Özden’in kendini kadı ilan ettiği mahallede DEAŞ terör örgütü mensupları arasındaki ihtilaflar için sözde mahkeme oluşturduğunu da tespit etti.

LGBT derneğini bombalayacaklardı

Polis ekipleri yürüttükleri istihbarat sonucu DEAŞ'ın İstanbul’da gayrimüslim ibadethanelerine ve LGBT derneğine bombalı saldırı, önemli siyasi isimlere suikast hazırlığı yaptıklarını öğrendi.

Harekete geçen ekipler, DEAŞ mensubu Hüseyin Sağır'ı İstanbul'da yakladı. Hüseyin Sağır'ın üzerinden AK-47 (kalaşnikof) marka uzun namlulu silah ile 5 dolu şarjör çıktı.

Mahmut Özden nasıl yakalandı?

Çıkarıldığı mahkeme tarafından 18 Ağustos 2020 tarihinde tutuklanan DEAŞ mensubu Hüseyin Sağır'a eylem talimatının DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri 47 yaşındaki Mahmut Özden'in verdiği belirlendi. 20 Ağustos 2020 tarihinde Adana ilinin Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'ne operasyon düzenleyen Adana polisi, Mahmut Özden'i yakaladı.

Polis, Mahmut Özden'i 11 gün boyunca gözaltında tuttuktan ve gerekli bilgileri aldıktan sonra 31 Ağustos 2020 tarihinde mahkemeye götürdü. Mahmut Özden aynı gün içinde mahkeme tarafından tutuklandı.

Daha sonra Mahmut Özden’in oğlu ile fedaisinin de içlerinde olduğu 5 kişi yakalandı, tutuklandı.

Mahmut Özden'in bilgisayarı

DEAŞ'taki zincirin ilk halkasının tutulması, Mahmut Özden’in evinde ele geçirilen bilgisayar ve notlar sayesinde oldu.

Diz üstü bilgisayarda inceleme yapan polis, milletvekili, iş adamı, hakim, savcı ve turistlere yönelik suikast, kaçırma ve bombalı eylem planladığını tespit etti.

Bağlantılı illere ulaşıldı

Bilgisayardaki notlardan Mahmut Özden’in Adana’daki yapılanması çözülürken, bağlantılı olunan İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Kayseri'de de isimlere ulaşıldı.

Çok sayıda zanlı yakalandı

Peş peşe DEAŞ operasyonları düzenlendi ve İstanbul’da 2 operasyonda 14 zanlı, Adana’da 22 zanlı, İzmir’de 5 zanlı, Diyarbakır’da 2 zanlı ve Kayseri de 13 zanlı yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin Türkiye’nin farklı illerinde kanlı eylemler planları belirlendi.

Mahmut Özden DEAŞ sözde Türkiye emiri

Mahmut Özden'in grubunda bulunan bir zanlının, Fransa tarafından "DEAŞ üyesi olmak"tan tutuklanma kararı bulunan, Interpol tarafından da kırmızı bülten ile aranan bir kadına yardım ettiği saptandı.

Yorumlar (0)