Ege’de peş peşe yangınlar çıktı, hayvanlar telef oldu

Dün gece saatlerinde Muğla ve Uşak’tan peş peşe yangın haberleri geldi.

GÜNDEM 18.04.2021, 10:53 19.04.2021, 12:34
Ege’de peş peşe yangınlar çıktı, hayvanlar telef oldu

Muğla’da orman yangını meydana gelirken Uşak’ta ise kullanılmayan bir evde çıkan yangının diğer evlere de sıçramasıyla koyun ve kuzular telef oldu.

Uşak’taki yangında çok sayıda hayvan telef oldu

Uşak'a bağlı Eşme ilçesindeki Karacaömerli köyünde meydana gelen yangında 1 ahır ve 2 ev yanarken, çok sayıda koyun ve kuzu da telef oldu.

Elde edilen bilgilere göre Karacaömerli köyünde yer alan ve kullanılmayan içi boş bir evde henüz tespit edilemeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgârla beraber daha da büyüyen yangın çok geçmeden yakınındaki ahıra ve başka bir eve de sıçradı.

Büyüyen yangını fark eden köy sakinleri durumu hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. 

Çıkan yangında ahırdaki çok sayıda koyun ve kuzu ile 2’de köpek telef olurken diğer hayvanlar ise alevlerin arasından güçlükle çıkartılıp kurtarılabildi.

Köyde bulunan bir ahırla 2 ev kullanılamaz duruma gelirken itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı.

Muğla’da ciğerlerimiz yandı

Muğla’da ise gece saatlerinde başlayan orman yangını, güçlükle kontrol altına alındı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde meydana gelen orman yangınına çok sayıda ekiple müdahale edildi. Bölgede dün gece saatlerinde etkili olan rüzgâr sebebiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan alevleri Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Denizli ve Aydın’dan getirilen takviye ekipler kontrol altına aldı.

Muğla’daki yangına, 5 itfaiye, 45 arazöz ve 150 orman işçisi müdahale etti. Ekiplere, bölge halkı da ellerindeki su tankerleriyle destek verdi.

Yorumlar (0)