Edirne’de yakalanmıştı! HDP’li Semra Güzel hakkında yeni karar

Kısa süre önce Edirne’den yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, devamsızlık sebebiyle milletvekilliğinin düşürülmesi yönündeki karar onaylandı.

GÜNDEM 08.11.2022, 17:39 09.11.2022, 12:48
Edirne’de yakalanmıştı! HDP’li Semra Güzel hakkında yeni karar

2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilen PKK’lı Volkan Bora ile samimi fotoğrafları ortaya çıkan, ardından uzun bir süre izini kaybettiren HDP Milletvekili Semra Güzel, son olarak Edirne’den yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı. Güzel’in kimliğini gizleyebilmek için imaj değiştirmesi ise uzun süre konuşulmuştu.

15 yıla kadar hapsi isteniyor

Başsavcılık talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce dokunulmazlığı kaldırılan Güzel için bir süre sonra yakalama kararı çıkarılmıştı. Edirne’de gözaltına alınan ve hakkında iddianame hazırlanan Güzel’in, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Bu süreçte harekete geçen TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, tutuklu yargılanması devam eden HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi amacıyla, 'genel kurul devamsızlık raporunun' görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verdi. Dosyayı inceleyen Meclis Hazırlık Komisyonu, HDP’li ismin devamsızlık sebebiyle milletvekilliğinden düşürülmesini onayladı. Güzel’in davası, Süreç Karma Komisyonu’nda devam edecek. 

Yorumlar (0)