Edirne'de çıkan orman yangını söndürüldü

Edirne’de ormanlık bölgede yangın çıktı. Ekipler olaya müdahalede bulunuyor.

GÜNDEM 12.07.2022, 15:59 12.07.2022, 16:22
Edirne'de çıkan orman yangını söndürüldü

Edirne’nin merkez ilçesine bağlı olan Kapıkule yolu üstünde yer alan ormanlık bölgede henüz tespit edilemeyen bir sebeple orman yangını başladı.

Çalışmalar devam ediyor

Türkiye’nin birçok kesiminde iklim değişiklikleri veya insan faaliyetlerinden dolayı yangınlar çıkıyor. Bu durumun önüne geçebilmek için da hassas davranılması gerekiyor. Konu ile ilgili birçok şehir yangınlarına karşı ormanlık alanlara girişi yasaklamıştı. Yasaklar devam ederken, korkutan bir haberde Edirne’den geldi. Vatandaşların ve ekiplerin mücadele ettiği yangında çalışmalar sürdürülüyor.

Çevredekilerin ihbarı sonrasında yangının meydana geldiği bölgeye itfaiye ve Edirne Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri gönderildi. Yangına itfaiye ekiplerinin haricinde vatandaşlar da ellerinde bulunan imkanlarla destek oluyor. Yangını engelleyebilmek adına çalışmalar hızla devam ediyor.

Yangın siteye ulaşmadan engellendi

Ekipler yangını, yakında bulunan bir siteye ulaşmadan kontrol altına almayı başardı. Alevlere, itfaiye, arazös ve tankerle müdahalede bulunuldu.

Yangının ortasında kalan kaplumbağayı ise Yıldırım Bayezid Mahallesi Muhtarı Nuri Bostancı kurtardı.

“En çok hayvanlar zarar görüyor”

Yangının meydana geldiği yerlerde yaşayan hayvanların tehlikede olduğunu ifade eden Bostancı, "Yangın çıktığını duyar duymaz itfaiye ekiplerimiz hızla müdahalede bulundu. Edirne adına büyük bir facianın önüne geçmiş olduk” şeklinde ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, yangın alanında soğutma işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)