Edirne Belediye Başkanı Gürkan’a 2 ay 15 gün hapis cezası!

‘Suçu ve suçluyu övmek’ suçlarından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a 2 ay 15 gün hapis cezasına verildi.

GÜNDEM 12.03.2021, 13:55 13.03.2021, 13:16
Edirne Belediye Başkanı Gürkan’a 2 ay 15 gün hapis cezası!

Edirne 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanan davanın 5. duruşmasına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın avukatı Harika Taybılı hazır bulundu. Sanık koltuğunda oturan Gürkan ise duruşmaya gelmedi.

Savcının mütalaasında, FETÖ’nün darbeye kalkıştığı 15 Temmuz gecesinde, “Biz bu geceyi yaşadık, 36 yıl sonra aynı geceyi yaşıyoruz. O zaman haberimiz yoktu, şimdi haberimiz var içelim” ifadesini kullanan sanık hakkında aynı konuyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini anımsattı.

Suçu ve suçluyu övme!

Sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçuna ilişkin takipsizlik kararı verildiği, ancak bu kararla mahkemede yargılandığı eyleminin farklı olduğu ifade edilen kovuşturmada, sanığın sözlerinin değerlendirildiğinde ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçunu överek ‘suçu ve suçluyu’ övme suçunu işlediği için cezalandırılması talep edildi.

Avukatı beraatını istedi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın avukatı Taybıllı ise müvekkilinin konu olan eylemleri işlemediğini savundu. Taybıllı mahkeme sırasında, müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkemeye verilen aranın ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a, ‘suçu ve suçluyu övmek’ eyleminde 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.
 

Yorumlar (0)