Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Putin'in Erdoğan'ı beklediği anlar gündem oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi ziyaretlerde bulunmak amacıyla İran'a gitmişti. Türkiye-Rusya-İran zirvesi öncesi Erdoğan'la görüşmeyi bekleyen Putin'in, bekleme görüntüleri ise sosyal medyada çok konuşuldu. Görüşmelerden önce devlet liderlerini bekletmesiyle tanınan Putin’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekleme anları uluslararası kamuoyunda gündem oldu. 

GÜNDEM 20.07.2022, 09:42 20.07.2022, 11:35
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Putin'in Erdoğan'ı beklediği anlar gündem oldu

Türkiye-Rusya-İran zirvesi Tahran'da gerçekleşti. Üçlü görüşme öncesi liderler, bir araya geldi. Görüşmeler çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelen Rusya lideri Putin'in bekleme görüntüleri oldukça konuşuldu.

Kameralar, Putin’e odaklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeden önce Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşıladı. Salona, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce gelen Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı beklerken yaptığı hareketler ise kameraların görüntülerine yansıdı. Yaklaşık olarak 1 dakika ayakta kalan Putin'in, çevresine değişik bakışlar atarak mimikler yapmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı.


Liderleri bekletmesiyle biliniyor

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşmeler öncesi dünya liderlerini bekletmesiyle biliniyor. Putin'in, politik taktik olarak bunu kullandığını iddia edenler var. Şu ana kadar Putin'i bekleyenler arasında Papa, ABD Başkanı Trump ve Almanya Şansölyesi Merkel gibi siyasiler ve ünlü isimler bulunuyor.

Dünya basınında da yankı buldu

Öte yandan, Putin'in Erdoğan'ı beklemesi, dünya basınında da yer buldu. Washington Examiner isimli haber sayfası, "Tatlı intikam: Putin, görüşme öncesinde Erdoğan'ı bekledi." sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)