DSP lideri Aksakal'dan Marmaris çağrısı: "İbret-i alem için..."

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 21 Haziran'da Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ormanlık alanda meydana gelen yangınla ilgili bir mesaj paylaştı. Aksakal mesajında, yangının faili için “Bu hain için ilk duruşmada karar verilmeli ve ibreti alem için dört duvar arasından ölünceye kadar da çıkarılmamalıdır.” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 25.06.2022, 10:29 25.06.2022, 13:03
DSP lideri Aksakal'dan Marmaris çağrısı: "İbret-i alem için..."

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 21 Haziran'da Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ormanlık alanda meydana gelen yangınla ilgili bir mesaj paylaştı. 

“Sözün bittiği yerdeyiz”

Aksakal mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bir yaza daha yangın haberleriyle girdik. Güney Ege’de eş zamanlı üst üste ve üst üste başlayan yangınlar gerekli önlemlerin yeterince alınmadığı, geçmişten hiç ders çıkarılmadığı hususunda bizleri kaygılandırıyor. Özellikle Marmaris’te son 3 gündür devam eden yangın ise başlı başına bir felaket. Yitip giden onca yaban hayvanı, onca ağaç… Sözün bittiği noktadayız..”

“Ölünceye kadar dört duvar arasından çıkarılmamalı”

Orman yangının failiyle ilgili kararın, hızlı bir şekilde verilmesi gerektiğine dikkat çeken Aksakal, sözlerini şöyle tamamladı:

En ağır şekilde, ormanlarımızı yakanlar için özel ceza rejimi uygulanmalıdır. Bu suçların failleri muhtemel af kanunlarından yararlanmamalıdır. Marmaris yangını failinin yakalanması memnuniyet vericidir. Emeği geçen bütün güvenlik ekiplerine şükranlarımı sunuyorum. Ancak bu şahsın yargılaması da bir örnek olmalıdır. Davaya bakacak olan yargıçlara buradan bir çağrı yapmak isterim. Bu hain için ilk duruşmada karar verilmeli ve ibreti alem için dört duvar arasından ölünceye kadar da çıkarılmamalıdır.” 

Yorumlar (0)